Satanist tepkisi

Satanist tepkisi

'Satanist' tepkisiAKP'li Mustafa Özbayrak'ın Aleviliği satanistlikle aynı kefeye koymasına, AKP ve CHP'nin Alevi kökenli milletvekilleri...

A+A-

Satanist tepkisi'Satanist' tepkisi

AKP'li Mustafa Özbayrak'ın Aleviliği satanistlikle aynı kefeye koymasına, AKP ve CHP'nin Alevi kökenli milletvekilleri 'Kabul edilemez, haddini bilmeli' diyerek tepki gösterdi

AKP'nin Alevi kökenli milletvekilleri, AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak'ın Aleviliği satanistlikle aynı kefeye koymasına sert tepki göstererek, "kabul edilemez, haddini bilmeli" dedi. CHP milletvekilleri, konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşırken, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser, Özbayrak'ı istifaya çağırdı.

Alevi kökenli AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Özbayrak'ın açıklamalarının AKP'nin resmi görüşünü yansıtmadığını söyledi. Çamuroğlu, "Arkadaşımızın görüşlerini kabul etmemiz, hatta ciddiye almamız mümkün değildir. Alevilik Türkiye'nin büyük canlı realitesidir.

Kimse bu realiteyi görmezden gelemez. Kimse bu realitenin üzerinde de ayrımcı yorumlar yapamaz. Aleviliğin satanistlikle falan benzeştirilmesi kabul edilemez" dedi. Çamuroğlu, Aleviliği Şianın bir kolu olarak adlandırmanın da tarihi ve itikadi gerçeklere dayanmadığını dile getirdi.

Yine Alevi kökenli AKP İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit de "Alevileri, satanistlerle nasıl bir tutar? Herkes haddini bilmeli, dikkatli konuşmalı. Ben Özpolat'ı fazla tanımıyorum, ama sözleri kabul edilemez. Haddini aşan üzücü bir şeydir. Cemevleri yasal olarak tanınmalıdır artık" dedi.
 
'AKP tarikat partisi'

CHP'nin Alevi kökenli Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ise Özbayrak'ın sözlerinin AKP'nin zihniyetini net olarak ortaya koyduğunu savundu. Ateş, "AKP maalesef tarikat partisi. Bu yaklaşım, AKP'nin AB'ye üye olma konusunda samimiyeti, mezhepler arasında tavrında samimi olmadığının ifadesidir. Bu iç dünyanın dışa vurumudur. Özbayrak'a katılmıyorlarsa Alevilerin bu taleplerine olumlu cevap vermelidir" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat ise TBMM Başkanlığı'na verdiği önergede, AKP'nin aynı görüşte olup olmadığını sorduktan sonra, "Bu ortaçağ zihniyetini partinize yakıştırıyor musunuz? Milletvekilini uyarmayı düşünüyor musunuz?" dedi.

İstifaya çağrı

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser ise Özbayrak'ı istifaya çağırarak şunları söyledi:

"Bu tam anlamıyla bir densizliktir. 'Alevi köylerine benim zamanımda 100 tane cami yaptırdık' diyerek asimilasyonculuğunu itiraf edenler de AKP'lidir."

Ne demişti

Özbayrak, önceki akşam Diyanet bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Aleviliğin, Caferilik gibi Şianın bir kolu olduğunu savunarak, "Alevilere ödenek verilirse Vahabiler, Satanistler de benzer talep-lerle gelebilir pekâlâ..." demişti.

ÖNDER YILMAZ Ankara
MİLLİYET - 02.11.2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.