Satırlı Saldırı Davası

Satırlı Saldırı Davası

Satırlı Saldırı Davası  Hekimhan ilçesi Devlet Hastanesinde Alevi bir kadın çalışana karşı yapılan ayrımcı uygulama ve satırlı...

A+A-

Satırlı Saldırı Davası Satırlı Saldırı Davası
 
Hekimhan ilçesi Devlet Hastanesinde Alevi bir kadın çalışana karşı yapılan ayrımcı uygulama ve satırlı saldırı iddiası ile ilgili hukuki süreç devam ediyor.

Davanın ikinci duruşması bugün görüldü

Hekimhan ilçesi Devlet Hastanesinde Alevi bir kadın çalışana karşı yapılan ayrımcı uygulama ve satırlı saldırı iddiası ile ilgili hukuki süreç devam ediyor.

Hekimhan Devlet Hastanesi müdürü Nazmi KURT’un hastane çalışanı Semanur TAKMAZ’la ilgili hastane personeline yönelik "Alevilerin ellerinin değdiği yenmez, Bu kadının elini birşeye vurdurmayın" şeklinde talimat vermesi ve Semanur TAKMAZ'ın satırlı saldırıya uğraması ardından konu Takmaz tarafından yargıya taşınmıştı.

Davanın ikinci duruşması Hekimhan Sulh Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada olaya tanıklık eden şahitler dinlendi. Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Semanur TAKMAZ’ın avukatı Berna AktaşOrtada bir suçlu varsa ceza alacaktır. “ dedi.

Aktaş, “Hiç kimsenin dini inancı mezhebi ve başka görüşlerinden dolayı aşağılanmasını istemiyoruz. Bizim bütün çabamızda bundan ibarettir. Tabi yargılama devam edecektir. Yani aleviler günümüze kadar birçok sıkıntı çekmişlerdir. Aşşağalanmışlar yerlerinden yurtlarından edilmişlerdir. Biz artık bu tür olayların olmasını istemiyoruz. Hiç kimsenin yani alevisi olsun sünnisi olsun yada başka hangi görüşten olursa olsun inancından mezhebinden veya siyasi görüşünden dolayı yargılanmasını aşağılanmasını istemiyoruz. Bizim bu çabamızda bundan ibarettir. Biz ülkemizin daha demokratik bir ülke olmasını istiyoruz.  İnsanların her yönden eşit olmasını istiyoruz. Kimsenin kendisini üstün görmesini istemiyoruz. Çabamızda bundan ibarettir. Yargılama devam ettiği içinde de içerik hakkında bilgi vermek istemiyorum.”dedi.

3. Duruşmanın 11. Mart 2010 Perşembe gününe ertelendiği belirtildi.

KAYNAK: Malatyaertv.com - 07 Ocak 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.