Satırlı Saldırı ile ilgili soru önergesi

Satırlı Saldırı ile ilgili soru önergesi

Satırlı Saldırı ile ilgili soru önergesiCumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Durdu ÖZBOLAT, Hekimhan Devlet Hastanesi'nde Alevi...

A+A-

Satırlı Saldırı ile ilgili soru önergesiSatırlı Saldırı ile ilgili soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Durdu ÖZBOLAT, Hekimhan Devlet Hastanesi'nde Alevi bir kadın çalışana yönelik ayrımcı uygulama ve satırlı saldırı iddiaları ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. "Bu suçu işleyen Hastane Müdürü ve onu koruyan Kaymakam Vekili hakkında bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?" diye soran ÖZBOLAT'ın soru önergesini aktarıyoruz:
 

26-27 Eylül 2009 tarihinde görsel ve yazılı basında yer alan Malatya Hekimhan Devlet Hastanesindeki bir olaya dikkatinizi çekmek isterim. Sema Nur TOKMAZ bu hastanenin mutfak görevlisidir; ve bir Alevi vatandaşımızdır. Aynı hastanede Müdür olarak görev yapan Nazmi KURT mutfak şefi İbrahim GÜR’e, Sema Nur TOKMAZ "Alevidir elinden yemek yenmez yemeğe elini değdirme" şeklinde telkinde bulunmuştur. Müdüründen de cesaret alan İbrahim GÜR görevini yapmak isteyen bir görevliye fiili saldırıda bulunmuştur. Sema Nur TOKMAZ fırlatılan satırdan yaralanmış ve koluna 9 dikiş atılarak 25 günde iş yapamaz raporu almıştır. Üstelik işten de çıkarılmıştır. Olay adli makamlara intikal etmesine, tanıkların da bu çağdışı olay ve anlayışla ilgili olarak Hastane Müdürünü suçlamalarına rağmen Hekimhan Kaymakam Vekili Sabri UZUN, Hastane Müdürü hakkında soruşturma izni dahi vermemiştir. Bu açıklamaların ışığında;

1- Bu suçu işleyen Hastane Müdürü ve onu koruyan Kaymakam Vekili hakkında bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz ?
 
2- Malatya gibi bu konularda hassas olan geçmişte de hatırlamak istemediğimiz kötü olayların yaşandığı bir şehre kamu görevlisi atarken daha dikkatli davranmayı düşünüyor musunuz?

3- Bütün bu olup biteni Alevi Açılımı çalışmalarınızla ne kadar bağdaştırıyorsunuz ?

4- Kamu da çalışan ve bu olay gibi daha birçok olayla karşı karşıya kalan Alevi yurttaşlarımızın uğradığı mağduriyetleri önlemek için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

KAYNAK: Alevihaber.com Özel Haber - 29 Eylül 2009

İLGİLİ HABERLER:

"Alevisin elini yemeğe sürme"

'Alevi'nin elinden yemek yenmez deyip elimi kestiler'

"1 Ekim'de Hekimhan Adliyesi Önündeyiz"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.