Satırlı saldırının duruşması bugün görülecek

Satırlı saldırının duruşması bugün görülecek

Satırlı saldırının duruşması bugün görülecek "Alevilerin ellerinin değdiği yenmez, Bu kadının elini bir şeye vurdurma" Hekimhan...

A+A-

Satırlı saldırının duruşması bugün görülecekSatırlı saldırının duruşması bugün görülecek

"Alevilerin ellerinin değdiği yenmez, Bu kadının elini bir şeye vurdurma"

Hekimhan Devlet Hastanesi’nde çalışan ve Alevi olduğu gerekçesiyle aşçı İbrahim Gür’ün satırlı saldırısına uğrayan Semanur Takmaz’ın duruşması bugün saat 9'da görülecek.

Bu arada Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Semanur Takmaz’ın yarın görülecek olan duruşmasına hatırlatarak, “Bütün siyasi partileri, odaları, sendika temsilcilerini ve her türden ayrımcılığa karşı çıkan duyarlı insanlarımızı yarın duruşmaya katılmaya çağırıyoruz” dedi.

HEM GÜR HEM DE KURT YARGILANACAK

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Devlet Hastanesi’nde Alevi bir kadın çalışana karşı yapılan satırlı saldırının ardından, hastane müdürüne dek uzanan mezhep ayrımı iddiası çıkmıştı. Hastane mutfağında çalışan Semanur Takmaz, (38), müdür Nazmi Kurt’un eski aşçıbaşına kendisi için "Alevilerin ellerinin değdiği yenmez, Bu kadının elini bir şeye vurdurma" diyerek mezhep ayrımı yaptığı ve hakarette bulunduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Eski aşçıbaşı ile bir hastane personeli Takmaz lehine ifade vererek müdür Nazmi Kurt'u suçladı. Hastanenin yeni aşçıbaşı İbrahim Gür'ün müdürün talimatı üzerine aynı ifadeleri kullandığını, yemekle ilgilenmesini engelleyip hakaret ettiğini savunan Takmaz, tartışma sırasında Gür'ün satırlı saldırısına uğrayarak sağ elinden 25 gün iş göremez şekilde yaralandı. Gür hakkında kasten yaralamadan dava açıldı.

Gunestv.com - 07 Ocak 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.