"Sav'a Saldıranlar AKP Devşirmesi Düşkünlerdir..."

"Sav'a Saldıranlar AKP Devşirmesi Düşkünlerdir..."

"Sav'a Saldıranlar AKP Devşirmesi Düşkünlerdir..."HÜSEYİN GAZİ DERNEĞİ BAŞKANI GÜLAĞ ÖZ “SAV’A SALDIRANLAR...

A+A-

"Sav'a Saldıranlar AKP Devşirmesi Düşkünlerdir...""Sav'a Saldıranlar AKP Devşirmesi Düşkünlerdir..."

HÜSEYİN GAZİ DERNEĞİ BAŞKANI GÜLAĞ ÖZ

“SAV’A SALDIRANLAR AKP DEVŞİRMESİ DÜŞKÜNLERDİR…”

İzmir’de Alevi dedesi adıyla basına açıklama yaparak CHP Genel Sekreteri Önder Sav’a saldıranların AKP devşirmesi ve Ocak ayında AKP’nin Alevi iftarına katılmaları dolayısıyla Alevi dedelerince düşkün ilan edilen şahsiyetler olduğunu, Alevi toplumu ve değerleri ile bir ilgilerinin olamayacağı gerçeğini kamuoyu ile paylaşmak zorunluluğu doğmuştur.

Geçtiğimiz günlerde “Aleviler’den Önder Sav’a öfke” başlığı ile basında yer alan haberler bizleri derinden üzmüştür. AKP’nin arka bahçesi olarak İzmir’de AKP’ce kurdurulmuş olan bir derneğin sözde dedesi AKP yandaşı gazeteler aracılığıyla “peygamberimize dil uzattı” yalanı ile her zaman laiklikten, demokrasiden, özgürlüklerden yana olan, şeriata ve gericiliğe karşı kararlılıkla mücadele eden, 2 Temmuz Sivas katliamı davasında mağdurların avukatlığını üstlenerek Alevilerin acısını paylaşan CHP’nin Genel Sekreteri Önder Sav’a saldıranlar kervanına katılmıştır.

Şeriatçıların atına binerek Alevilik adına açıklama yapan bu kişilere Alevi dedelerince Aleviler arasında en büyük yaptırım olan “DÜŞKÜNLÜK” yaptırımı uygulandığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Önder Sav’a saldıran bu kişiler düşkündürler ve bırakalım Alevilik adına konuşmayı bu kişilere Aleviler selam dahi vermezler. Bu kişiler ikrarlarını bozmuş düşkünlerdir.

İzmir”de açıklama yapan AKP yedeği bu şahsiyetler Önder Sav’ın şahsında Alevilerin AKP’ye karşı dik ve onurlu duruşuna saldırmaktadırlar. Alevi toplumu bir ve bütün olarak Atatürk ilkelerine, cumhuriyet değerlerine, laiklik ve insan haklarına sahip çıkmaktadır. AKP iktidarı bu temel değerleri hızla aşındırırken karşısında Alevileri bulmaktadır. Son genel seçimlerde dahi Alevilerden bir tek oy alamayan AKP, Aleviler arasından Hızır Paşalar devşirerek Alevileri teslim almaya uğraşmışsa da Aleviler AKP’yi ve devşirmelerini elinin tersiyle itmişlerdir.

Aleviler bilirler ki “Her ağacın kurdu kendinden olur”.

Aleviler bilirler ki yol arıdır, arıtıcıdır.

Aleviler yalnızca Alevileri değil 72 milleti dili, dini, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun bir ve eşit görmektedirler. İnsanların insanca yaşayacağı bir dünya özlemekte, laiklik, demokrasi ve cumhuriyet değerlerine vazgeçilmez yaşamsal değerleri olarak sahip çıkmakta ve bu ilkeler üzerinde tüm insanları kucaklamaktadırlar.

ALEVİ HABER AJANSI - (21.06.2008)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.