Savaş hükümeti suçlaması

Savaş hükümeti suçlaması

'Savaş hükümeti' suçlamasıDTP, ÖDP, EMEP, SDP, İHD ve bazı sivil toplum örgütleri, sınır ötesi için açıklama...

A+A-

'Savaş hükümeti' suçlaması'Savaş hükümeti' suçlaması

DTP, ÖDP, EMEP, SDP, İHD ve bazı sivil toplum örgütleri, sınır ötesi için açıklama yaptı.

 Demokratik Toplum Partisi (DTP), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Emeğin Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSIP), İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) yanı sıra 15 sivil toplum örgütü, bir araya gelerek Irak’ın kuzeyindeki PKK unsurlarına dönük yürütülen operasyon hakkında ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı SDP Genel Başkanı Fiiliz Koçali okudu. Açıklamada, AKP hükümetinin seçim öncesinde operasyon yapılmayacağı ve ‘Kürt sorununu’ demokratik yollardan çözüleceği yönünde açıklamalar yapmasına karşın, AKP’nin iktidara gelmesi sonrasında ordu ile işbirliğine gittiği ifade edildi.

Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti sırasında ‘Kürt sorununu’ kabul ettiğini, buna karşın Ankara’ya döndükten sonra “Düşünmezseniz böyle bir sorun yoktur” açıklaması yaptığına değinilerek, Başbakan Erdoğan’ın Kürtleri inkar ettiğini savunuldu.

-“OPERASYON; ABD’NİN PLANLARININ PARÇASI”-

Açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın, 5 Kasım 2007 tarihinde ABD Başkanı Bush ile görüşmesine; Genelkurmay İkinci Başkanı Ergin Saygun ile beraber gitmesinin, Ordu'nun Türk siyasetindeki belirleyiciliğini gösterdiği öne sürüldü. Açıklamada, “Kuzey Irak’a operasyon yapılması, hiçbir ayrım yapılmadan köylerin bombalanması bu ortak faaliyetin sonucudur. Bütün bunlar, ABD’nin stratejisinin parçası olarak bir planın adım adım uygulamaya konulduğunu göstermektedir. AKP hükümeti, yüzünü ABD’nin Ortadoğu’da yürüttüğü savaş ve işgal politikalarına değil; halkların kardeşlik, barış ve bir arada yaşam çağrılarına dönmelidir” denildi.

-“HÜKÜMET SAVAŞ HÜKÜMETİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Açıklamada, Türkiye’de ve yurtdışında yürütülen operasyonların çözüm getirmediği ve sorunu derinleştirdiği bildirilirken, “Bunu görmezden gelmek ve geleneksel politikalarda ısrar etmek Türkiye’nin sorunlarını derinleştirmektedir. Bu kaos ortamından uluslararası güçler yararlanmaktadır ve kesinlikle Türkiye halklarının çıkarına değildir. Çözümsüzlükte ısrar; Türkiye’de antidemokratik uygulamaların yaygınlaşması, olağanlaşması anlamına geliyor. İnsan hakları ihlallerinin çoğalması; keyfi uygulamaların artması ve Tüm Türkiye’de olağanüstü halin ilanı anlamına geliyor” denildi.

Açıklamada, herkesin savaşa karşı çıkması ve demokratik açılımların yapılması için mücadele vermesi gerektiği söylendi.

-SDP’DEN DTP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ’IN TUTUKLANMASINA TEPKİ-

SDP Genel Başkanı Filiz Koçali, açıklama sonrasında, tutuklanan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın siyasi bir olaya kurban gittiğini söyleyerek, “Biz sayın Demirtaş’ın tutuklanmasının bir adli soruşturma neticesinde değil siyasi bir nedenle olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle DTP’ye destek ziyaretinde bulunacağız” dedi.

ANKA  - 19 Aralık 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.