Savaş karşıtları İşgale son dedi

Savaş karşıtları İşgale son dedi

Savaş karşıtları ‘İşgale son’ dedi Irak işgalinin son bulmasını isteyen işgal karşıtları İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu’nun...

A+A-

Savaş karşıtları ‘İşgale son’ dediSavaş karşıtları ‘İşgale son’ dedi

Irak işgalinin son bulmasını isteyen işgal karşıtları İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu’nun (İMOK) düzenleyicisi olduğu ‘5 yıllık işgale son mitingi’nde bir araya geldi.

Irak işgalinin son bulmasını isteyen işgal karşıtları İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu’nun (İMOK) düzenleyicisi olduğu ‘5 yıllık işgale son mitingi’nde bir araya geldi. Savaş karşıtları, ABD’nin işgale son vermesi istenirken Türkiye’nin bu oyuna alet edilemeyeceği dile getirildi.

Sabah saatlerinde Kadıköy Tepe Nautilus önünde buluşan İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacılar Odası, TÜKO-DER, İSMMMO, TMOB, Üniversite Öğretim Görevlileri Derneği, EMEP, ÖDP, Küresel BAK, TKP, Dev-Lis, Özgür Eğitim Platformu, Yeniden Sosyalist Kurtuluş Meclisi, İşçi Kardeşliği Partisi, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, Feministler, Eğitim Sen, KESK Şubeler Platformu, Birleşik Metal-İş, 78’liler Girişimi üyeleri ile Çukurova Üniversitesi Öğrencileri; “Irak’ta işgale son” pankartı arkasında

Kadıköy İskele Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında barış talepleri dile getirildi.

Miting alanında kitleye seslenen İMOK Sözcüsü Kazım Mermer; “Türkiye’nin bu kanlı oyunun parçası olmasına karşı tüm gücümüzle direndik. Çünkü biliyoruz ki ABD’nin kilometrelerce uzaktan gelerek Irak’ı istila etmesi tüm dünyada, ama özellikle Ortadoğu’da tüm toplumlarda büyük bir gerilim, çelişki yarattı. İşgalin 5 yıllık tarihi gösteriyor ki, Ortadoğu her zamankinden çok daha gergin, ABD ile işbirliğindeki ülkeler, örneğin İsrail; ABD’nin işgal politikalarından güç alarak bir Filistin’i bombalıyor, bir Lübnan’ı. Türkiye’de en başından beri ABD’nin işgalinin parçası olmak isteyen güçler olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bizim misyonumuz, halkların savaştan hiçbir çıkarının olmadığını bilerek, savaşa sonuna kadar, sesimiz kısılana kadar karşı çıkmaktır” şeklinde konuştu.

Miting alanında yapılan diğer konuşmalarda da ABD’nin Irak’taki işgalinin sonuçlarına değinildi.

Konuşmaların ardından sahne alan Grup Marsis ve Aylin Aslım’ın ezgilerine ise binlerce kişi katıldı. Hümanist grubunun katkılarıyla miting alanında katılımcılar dev bir barış işareti de oluşturuldu.

İstanbul / EVRENSEL

Irak’ta her şey yağmalandı

Türkiye Barış Meclisi Gaziantep Girişimi ABD’nin Irak işgalinin başladığı tarih olan 15 Mart dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Eğitim Sen, SES, BES, TTB, Gaziantep Eczacılar Odası, 78’liler derneği, İHD; EMEP, DTP, ÖDP ve ESP ile bazı kitle örgütlerinin de destek verdiği açıklamada Irak işgalinde petrol ve enerji kaynaklarıyla birlikte Irak’ın kültürel değerlerinin de yağmalandığını belirtilerek “Biz ABD’nin Irak’ı işgaline karşı olduğumuz gibi, Türkiye’nin sınır ötesi müdahalelerine de karşıyız. Çünkü kardeş halkların birbirine düşman olmasını istemiyoruz. Türkiye ABD ile işbirliğine son vermeli, İncirlik üssü kapatılmalı, savaş örgütü NATO’dan çıkılmalı” denildi.

Gaziantep / EVRENSEL  - 16 Mart 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.