Savcı Ölüm Timini Anlattı

Savcı Ölüm Timini Anlattı

Savcı Ölüm Timini AnlattıYakın tarihteki birçok saldırının, suikastin karanlıkta kaldığına dikkat çeken Balkız, şunları söyledi:...

A+A-

Savcı Ölüm Timini AnlattıSavcı Ölüm Timini Anlattı

Yakın tarihteki birçok saldırının, suikastin karanlıkta kaldığına dikkat çeken Balkız, şunları söyledi: “Belki bu duruşmalar, bu iddianame bunların aydınlatılması ve açıklanması için bir vesile olabilir. Eğer Ergenekon duruşmaları doğru giderse, buradan kimse rant elde etmeye kalkmaz ise, kimse kendi gerçeğini ve kendi siyasi pozisyonunu ve duruşunu oraya yönlendirmez ve orayı etkilemez ise."

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız'ın adı Ergenekon soruşturması için hazırlanan 3. iddianamede “müşteki” olarak geçiyor. İddianamenin açıklanmasının ardından savcı Zekeriye Öz ile yaptığı görüşmeyi anlatan Balkız, kendileri için önemli olan meselesinin altını şöyle çizdi:

"Zekeriya Öz’e Sivas davasıyla ilgili birçok karanlık noktanın kaldığını, avukatlarının ve biz müştekiler, mağdurlar sürekli heyete anımsatmamıza karşın araştırma inceleme yapılmadığını, üzerine gidilmediğini, o anlamda birçok noktanın karanlıkta kaldığını söyledik."

İddianamenin henüz kabul edildiğini, ancak mahkemenin ne kadar süreceğini, nasıl sonuçlanacağını bilemeyeceğini bildiren Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Balkız, Zekeriya Öz’ün kendilerine bir dosya gösterdiğini ve oradaki belgelerde evinin muhtelif cephelerden çekilmiş fotoğrafları, apartmanın adının yakınlaştırılarak çekildiği bir fotoğraf, evinin balkonunun işaretlendiği bir fotoğraf ile evinin önündeki caddedeki trafik akışı, onun karşısındaki park, Ankara haritasından o bölgenin yakınlaştırılarak elde edilmiş olan haritası ve görevlendirilmiş olan 9 kişilik bir tim yer aldığını kaydetti.

Savcı Zekeriya Öz’e fotoğraftaki evin bir sene önce boşalttığı evi olduğunu söylediğini belirtti. Ali Balkız, belgelerin sağında solunda İbrahim Şahin’in avukatlarının da imzalarını ve paraflarını gördüğünde suikast planına ilişkin hiçbir şüphesi kalmadığını ifade etti.

KATLİAMDAKİ MUĞLAKLIKLAR

İddianamenin içeriğini henüz görmediğini ifade eden Ali Balkız, Sivas katliamının iddianamede yer almasına ilişkin Savcı Öz'e şu muğlaklıkların araştırılmasının önemini anlattı:

» Otelin önüne bir gün önceden bir kamyon kaldırım taşını kim getirmişti?

» Amerikan bayrağını kim hazırlamıştı?

» Müslümanları cihada çağıran bildiriyi kim kaleme almış, kim çoğaltmış, kim dağıtmıştı?

» Sivas yerel gazeteleri ertesi gün bütün bu bildirileri olduğu gibi ön sayfalarından niye basarak çoğaltmışlardı?

» Polis niye olaya müdahale etmemişti.

» Oradaki insanları dağıtmak için sis bombası, ses bombası dahi atmamışlardı, su bile sıkmamışlardı, bırakın bugünkü hardal gazını. Tugaydan asker gelmiş, otelin önüne 20 metre yaklaşmış ve orada direk gibi çakılı kalmıştı. Otelin önünü tutmalarını hangi kuvvet engellemişti?

» Yangına doğru otelin içerisine 3 tane polis girdi. Koridorda bize şunu sormuşlardı, burada polis var mı? Yok deyince çekip gitmişlerdi. Onların ardından bir yüzbaşı girmişti, burada asker var mı, o da çekip gittikten sonra yakılmıştı otel?

BİRGÜN - 07 Ağustos 2009

'Savcı Öz bana suikast dosyasını gösterdi' 

ÜÇÜNCÜ Ergenekon İddianamesinde “müşteki” olarak adı geçen Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız , iddianamenin “eğer kimse kendi siyasi pozisyonunu ve duruşunu mahkemeye yönlendirmez ve orayı etkilemez ise” geçmişteki karanlık olayların aydınlatılması için bir vesile olabileceğini söyledi: “Hakkımızdaki suikast planlarının gerçekliğinin ne olup olmadığını sonuçta duruşmaların sonucunda mahkemenin vereceği kararla öğreneceğiz. Savcı Öz’ü Kazım Genç’le birlikte ziyaret ettik. Öz bize bir dosya gösterdi. Oradaki belgelerde evimin muhtelif cephelerden çekilmiş fotoğrafları, apartmanın adının yakınlaştırılarak çekildiği bir fotoğraf, balkonun işaretlendiği bir fotoğraf ile ve görevlendirilmiş olan 9 kişilik bir tim vardı. Belgelerin sağında solunda İbrahim Şahin’in avukatlarının da imzala ve paraflarını gördüğümde suikast planına ilişkin hiçbir şüphem kalmadı.”
 
VATAN - 7 Ağustos 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.