Savcıdan DTP'li milletvekiline üç gün süre

Savcıdan DTP'li milletvekiline üç gün süre

Nazimiye Cumhuriyet Savcılığı, DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis hakkında seçim yasaklarını düzenleyen CMK'nın 58. maddesini ihlal...

A+A-

Savcıdan DTP'li milletvekiline üç gün süre  Nazimiye Cumhuriyet Savcılığı, DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis hakkında seçim yasaklarını düzenleyen CMK'nın 58. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı. 

Tunceli Cumhuriyet Savcılığı da Halis'e ihtar çekerek, 3 gün içerisinde ifade vermeye gelmediği taktirde polis zoruyla getirileceğini bildirdi.

22 Temmuz genel seçimlerinde Tunceli'de asılan el bildirileri ile afişlerde yer yer alan 'Bin Umut Adayı Şerafettin Halis bir devrimci, bir Kürt, Bir Dersimli, bir Alevi ve bir emekçi olarak dedelerimizin ve nenelerimizin 38 Dersim devrimci direniş ruhuyla Meclis'e gidiyor' şeklindeki ibare suç sayıldı.

Nazimiye Cumhuriyet Savcılığı, seçim sürecinde Halis'in afiş ve el bildirilerindeki ibarenin seçim dönemi yasaklarını düzenleyen CMK'nın 58. maddesi olan 'Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçim Kütükleri Hakkındaki Temel Kanun'u ihlal ettiği' gerekçesiyle Halis hakkında soruşturma başlattı.

Savcılık, Halis'in ifadesinin alınması için de Tunceli Cumhuriyet Savcılığı'na yazı yazdı.

Tunceli Cumhuriyet Savcılığı da Halis'in 3 gün içerisinde ifade vermeye gelmesini, aksi halde polis zoruyla getirileceği yönünde ihtar çekti.

DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, "Bu Anayasa'ya da aykırıdır. Bu durumu ilgili bakanlara ve birimlere bildireceğiz. İfade vermeye de gitmeyeceğim." diye konuştu.

Halis'in Tunceli'de bulunan avukatlarından Barış Yıldırım ise söz konusu durumun anayasayı ihlal anlamına geldiğini savundu.

ZAMAN - 02 Ekim 2007, Salı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.