Savcıdan Fethullah tehdidi

Savcıdan Fethullah tehdidi

Savcıdan Fethullah tehdidiFethullah Gülen'e 'Feto' diyen gazeteciye savcıdan tehdit: Özür dile, yoksa yakarım.Adıyaman'ın...

A+A-

Savcıdan Fethullah tehdidiSavcıdan Fethullah tehdidi

Fethullah Gülen'e 'Feto' diyen gazeteciye savcıdan tehdit: Özür dile, yoksa yakarım.

Adıyaman'ın Gerger ilçesinde yayın yapan Fırat gazetesinin sahibi Hacı Boğatekin hakkında, "Feto ile Apo " başlıklı yazısı nedeniyle soruşturma başlatıldı. " Basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yaptığı", "suçu ve suçluyu övdüğü " iddia edilen Boğatekin, savcıya ifade vermek için gittiği adliyede, polislerce tartaklandığını belirtti. Gazeteci Hacı Boğatekin, savcıyı Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikâyet etti.

Gerger Cumhuriyet Başsavcılığı, gazetenin 4 Ocak 2008 tarihli sayısındaki köşe yazısı nedeniyle Boğatekin hakkında soruşturma başlattı. Savcılıkta ifadesi alınan Boğatekin, tutuklanmasını istemiyle mahkemeye sevk edildi. Gerger Sulh Ceza Mahkemesi, Boğatekin'in tutuklanması yönündeki talebi reddedip soruşturma dosyasını savcıya iade etti. Mahkeme, Boğatekin'in kaçma şüphesinin bulunmadığını belirtti.

HSYK'ye şikâyet etti

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sadullah Ovacıklı bu karara da itiraz ederek gazeteci hakkında yakalama emri çıkarılmasını istedi. Boğatekin de savcı Ovacıklı'yı kendisine hakaret ettiğini ileri sürerek Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikâyet etti. Boğatekin, kurula gönderdiği dilekçede, çağrılması üzerine 8 Ocak'ta savcılığa gittiğini belirterek "Savcı Ovacıklı sorunca, 'Feto'nun Fethullah Gülen'in, Apo'nun da Abdullah Öcalan'ın halk arasındaki lakabı olduğunu' söyledim. Bunun üzerine hiddetlendi" dedi.

Ovacıklı'nın "Teröriste ne dersen de ama Türkiye'de milyonların gönlünde taht kuran Fethullah Gülen hoca efendi hazretlerine 'Feto' diyemezsin. Onu bu denli alaya alamazsın. Bir sonraki yazında hoca efendiden özür dilersen üstüne gelmeyeceğiz. Yoksa seni yakarım" dediğini ileri sürdü.

Koruma talebi

Boğatekin, şöyle devam etti:

" ' Odamdan çık dışarı. Resmi ifadeni alacağım' dedi. Ben de bu koşullar altında susma hakkımı kullandım. Polisleri çağırdı. 'Alın bunu, bu tutukludur. Mahkemeye gidecek' dedi. Polisler üzerime yürüyerek hakaret ettiler." Olaya üç muhabirin tanık olduğunu belirten Boğatekin, savcı hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

"Koruma" talebinde de bulunan Boğatekin, "Şahsıma, aileme ve gazetemize yönelebilecek her türlü haksız ve hukuksuz saldırılardan Gerger Cumhuriyet Savcısı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü sorumlu tutuyorum" dedi. 40 yıldır gazetecilik yaptığını belirten Boğatekin düşünce ve ifade özgürlüğünün anayasal hak olduğunu anımsatarak "Ben yazımda laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin 'tarikat ve şeriat' tehlikesi altında bulunduğunu, en büyük tehlikenin Fethullah Gülen tarikatı olduğunu yazdım. Feto ile Apo güçleri arasında bir mücadelenin olduğunu, ordunun da şehirleri tarikatlara bırakıp dağlarda PKK kovaladığını söyledim. Yarınlardan endişeli olduğumu belirttim" dedi.

Cumhuriyet  - 13 Ocak 2008
www.gercekgundem.com

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.