Sayın Başbakan Alevi düşmanlığı yapma

Sayın Başbakan Alevi düşmanlığı yapma

Sayın Başbakan Alevi düşmanlığı yapmaRıza Zelyut / GüneşSayın Erdoğan! Şu an 72 milyonluk Türk milletinin başbakanı konumundasın.Görevin...

A+A-

Sayın Başbakan Alevi düşmanlığı yapmaSayın Başbakan Alevi düşmanlığı yapma

Rıza Zelyut / Güneş

Sayın Erdoğan! Şu an 72 milyonluk Türk milletinin başbakanı konumundasın.

Görevin bu milletin birliğini; ülkenin bütünlüğünü korumaktır. Halbuki; milleti bölmek için çaba içindeymiş gibi görünüyorsun. Kanıt da sizin sözleriniz:

Önce Türkiye'nin 36 etnik parçadan oluştuğunu söyledin. Sonra da bu etnik parçaların sorunu olduğunu iddia ettin. Böylece; bir arada yaşama bağını kırıp ayrıştırmanın önünü açtın. Kürt gerçekliğini Kürt sorunu gibi göstererek yarattığınız deprem bunun işaretidir.

Halbuki Avrupa'da bile her ülkede pek çok etnik yapı vardır. Oralarda, büyük devletler, etnik yapıları ortak paydaya entegre ederek (bağlayarak) kurulmuştur. Bugün Almanya'da hiçbir terör eylemine karışmayan Türkleri bile entegre edecek programlar uygulanıyor; siz ise Türkiye'deki Kürtleri, Arapları, Çerkezleri vb... ayrıştıracak projeler imal ediyorsunuz.

DERDİNİZ NE

Sayın Erdoğan, birkaç yıl daha iktidarda kalmak uğruna, ülkenin çivisini sökmeyin. Türkiye Cumhuriyeti'ne gönülden bağlı kitleleri kışkırtmaya, onları kötülemeye son verin.

Size soruyorum: Bu ülkedeki Aleviler, bu devlete karşı hangi suçu işlediler ki onları düşman gibi görüyorsunuz?

Bu ülkenin Alevileri Kürtçüler gibi isyanlar mı çıkardılar? Bu ülkenin Alevileri çok iyi bildiğiniz Nakşibendiler gibi ayaklanıp insanların kellelerini mi kestiler?

Atatürk'e, cumhuriyete bağlı kalmaları mıdır suçları?

MHP Lideri Devlet Bahçeli iki kez açıkladı:

TBMM'de bu anayasa değişikliği görüşülürken sizin partilileriniz gidiyor; MHP il ve ilçe teşkilatlarında şöyle diyorlar: 'Biz bu anayasa değişikliği ile HSYK'daki Alevi yargıçları ayıklayacağız. O yüzden parti yönetimine baskı yapın; TBMM'de evet oyu kullansınlar!'

Bu rezalet yetmemiş. Şimdi de Anadolu'da dolaşıp MHP tabanından evet oyu almak için yine 'HSYK'daki Alevileri temizleyeceğiz, evet oyu verin!' diyormuş adamlarınız.

Ayıp değil mi Sayın Başbakan? Devlet kurumlarındaki Alevileri fişleyip onları yok etmeye kalkışmayı, demokratlığınızın neresine yakıştırıyorsunuz?

AKP'liler bu Alevi düşmanlığını kendilerince yürütmüyorlar. İşin içinde AKP tepe yönetiminin olduğu anlaşılıyor. Bunun kanıtı da Başbakan olarak sizin konuşmanız. Sincan'da konuşurken eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ı kastederek 'Dedelerden talimatlar alarak atama yapma dönemi bitti!' diyorsunuz. Böylece; adalet teşkilatının bir Alevi dedesinin elinde olduğu gibi inanılamayacak bir iddiada bulunuyorsunuz. Buna çocuklar bile güler ama siz cahil yığınların din duygusunu kışkırtıp evet oyu almak için Alevi toplumuna iftira ediyorsunuz.

Sayın Başbakan, eğer Seyfi Oktay bir suç işledi ise, işaret buyurunuz özel yetkili savcılara, onlar hemen işin içine Ergenekon örgütünü sokup hakkından gelsinler. Yok ise; neden işe dedeliği, Aleviliği karıştırıyorsunuz? Biz de tutup sizin hatalarınızı Sünniliğe bağlasak bütün Sünnilere ayıp etmiş olmaz mıyız?

Sayın Başbakan! İnsaf, imanın yarısıdır; demişlerdir. Şu mübarek günde, oruçlu ağzınızla bunları söylerken hiç içiniz titremiyor mu?

Güneş - 31 Ağustos 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.