Sayın Çelik'i "Hak ve Özgürlüklere Saygı Göstermeye" Davet Ediyoruz!

Sayın Çelik'i "Hak ve Özgürlüklere Saygı Göstermeye" Davet Ediyoruz!

Sayın Çelik’i "Hak ve Özgürlüklere Saygı Göstermeye" Davet Ediyoruz!Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı...

A+A-

Sayın Çelik'i "Hak ve Özgürlüklere Saygı Göstermeye" Davet Ediyoruz!Sayın Çelik’i "Hak ve Özgürlüklere Saygı Göstermeye" Davet Ediyoruz!

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan GEÇMEZ'in basın açıklamasını aktarıyoruz:

Sayın Çelik Bizi Yemeğe Davet Ediyor;

Biz Sayın Çelik’i Eşit Yurttaşlığa, Hak ve Özgürlüklere Saygı Göstermeye Davet Ediyoruz!

Devlet Bakanı Sayın Faruk Çelik, Alevi Sorununun çözümü iddiası ile AKP Hükümeti tarafından başlatılmış olan Alevi Çalıştayları’nın ardından düzenlediği yemekli toplantıya Vakfımızı da davet etmiştir. 20 Mart 2010 tarihinde Ankara’da yapılacak olan söz konusu yemekli toplantıda, Alevi örgütlerini ve temsilcilerini Alevi Çalıştayları olarak gerçekleştirilmiş olan sürecin geldiği son aşama hakkında bilgilendirme amacı taşıdığı; çalıştayların moderatörü Prof. Dr. Sayın Necdet Subaşı tarafından ifade edilmiştir. 1. Alevi Çalıştayı ile başlayan süreci Vakfımız bir başlangıç olarak kabul etmiş ve 3-4 Haziran 2009 tarihlerindeki birinci toplantıya katılmıştır. Başlangıç olma niteliği taşıması itibariyle ayrıca diyaloga uygun yeni zeminlerin inşa edilmesi gerektiği tarafımızca vurgulanmıştır. Ancak yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında süreç iyi yönetilmemiş ve sorunun çözümü ve taleplerin karşılanabilmesi adına sahici hiçbir adım atılamamıştır.

Şöyle ki; Vakıf olarak “Alevi Çalıştayı 1. Etap, Alevi Örgütleri Toplantısı”na katıldık ve Devlet Bakanı Sayın Faruk Çelik’e bir rapor sunduk. Vakfımız tarafından sunulmuş olan raporda eşit yurttaşlık anlayışı doğrultusunda değerlendirme, istem ve önerilerimizi kapsamlı ve gerekçeli olarak belirttik. Ancak bu rapordaki hususların hiç biri dikkate alınmadığı gibi, 28-30 Ocak 2010 tarihlerindeki 7. ve son Alevi Çalıştayı sonrasında yazılan “Ön Rapor”da da hiç değinilmemiştir. Tam tersine Sayın Çelik, zahiri kurtarmak adına yapay muhataplarla basın önünde veya basına yansıyacak şekilde görüşmelerde bulunmuş; çalıştayların gerekçeleri arasında saydıkları “demokrasi ve insan hakları” ilkeleri ile gerçekte ilintisi olmayan sayılar ve istatistiklerle halkı ve kamuoyunu yanıltabilecek çeşitli açıklamalar yapmıştır.

Devlet Bakanı Sayın Faruk Çelik, söz konusu yemekli toplantıyı düzenleyerek, kendileri açısından çok iyi ve akılcı bir halkla ilişkiler ve iletişim stratejisi uyguladığını düşünebilir. Ama biz bunun bir parçası veya muhatabı olmayacağız ve yemeğe katılmayacağız.  Bu vesile ile Sayın Çelik’in ve ilgili kamuoyunun dikkatine, Alevi sorunun çözümü ve taleplerinin, “eşit yurttaşlık, hak ve özgürlükler” anlayışıyla karşılanmasına dönük, “Alevi Çalıştayı, Birinci Etap, Alevi Örgütleri ve Temsilcileri Toplantısı Değerlendirme, İstem ve Öneri Raporu”nu sunmak istiyoruz. Zayi olma ihtimalini düşünerek bu raporu, Sayın Çelik’e bir kez daha göndermekten veya Vakfımızı ziyaret etmeleri halinde kendilerine bizzat sunmaktan memnuniyet duyarız. Saygılarımızla.

Ercan GEÇMEZ
Genel Başkan

KAYNAK : Alevihaber.com - 19 Mart 2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.