Seçim Salvoları : AKP Mahzuni'yi andı!

Seçim Salvoları : AKP Mahzuni'yi andı!

Seçim Salvoları : AKP Mahzuni'yi andı!Aşık Mahzuni Şerif, İzmir Aliağa'da türkülerle anıldı.Aliağa Belediyesi'nce TÜPRAŞ...

A+A-

Seçim Salvoları : AKP Mahzuni'yi andı!Seçim Salvoları : AKP Mahzuni'yi andı!

Aşık Mahzuni Şerif, İzmir Aliağa'da türkülerle anıldı.

Aliağa Belediyesi'nce TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan 4. Geleneksel Halk Ozanlarını Anma Gecesi'ne, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ve AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş katıldı.

Aşık Mahzuni Şerif'i anlatan sunumla başlayan gecede, Aliağa Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından Mahzuni Şerif türküleri söylendi.

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, burada yaptığı konuşmada, ilçedeki bir parka Aşık Mahzuni'nin ismini vereceklerini belirterek, şunları söyledi:

''Biz bu etkinliği 4 yıldır düzenliyoruz. Aşık Veysel ile başladığımız halk ozanlarını anma etkinliklerimizi Özay Gönlüm ile devam ettirip, geçtiğimiz yıl da Kazancı Bedih ile sürdürdük. Kurduğumuz koroda da birçok ozanımızın türküleriyle birlikte Aşık Mahzuni Şerif'in türkülerini söyledik. Yıllarca hep birbirimize ötekileştirildik. Biz, Aşık Mahzuni Şerif'in adını Aliağa'da bir parka vereceğiz. Aliağa'da Atatürk'ün adını da ilk defa bir parka veren yerel yönetim biz olduk.''

Mini konserin ardından Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve geceyi hazırlayan koro şefi Ali Hikmet Gökçen, ''Aşık Mahzuni Şerif, Hacı Bektaş-ı Veli'nin felsefesini kendine şiar edinmiş, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal ve birçok halk ozanı gibi başı dik bir şekilde, cesaretle hep halktan yana olarak hayat sürmüştür. Halkın her kesiminden büyük övgü görmüştür. Onu hep bir tarafa çekmek isteyenlere şiirleriyle cevap vermiştir. Çünkü o hep kendini toplumun sözcüsü olarak görmüştür'' dedi.

''Aşık Mahlazsız'' olarak bilinen Ahmet Doğan, Alican Demir ve Hüseyin Turan da türküleriyle geceye katıldılar.

GERÇEK GÜNDEM - 1 Mart 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.