Seçim sonuçları Alevileri memnun etmedi

Seçim sonuçları Alevileri memnun etmedi

Seçim sonuçları Alevileri memnun etmedi29 Mart'ta yapılan yerel seçim sonuçları Alevi örgütlerini memnun etmedi. Alevi...

A+A-

Seçim sonuçları Alevileri memnun etmediSeçim sonuçları Alevileri memnun etmedi

29 Mart'ta yapılan yerel seçim sonuçları Alevi örgütlerini memnun etmedi. Alevi Bektaşi Federasyonu, iktidar partisi AKP, Anamuhalefet partisi CHP ile diğer siyasi partiler ağır bir dille eleştirerek, siyasi partilerin kendi işlevlerini yerine getirme konusunda son derece gayretliyken, halkın sorunlarına duyarsız kaldıklarını savundu.

Ankara- Alevi Bektaşi Federasyonu Yönetim Kurulu, 29 Mart'ta yapılan seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere toplandı. Toplantı sonrası yayınlanan 4 maddelik seçim değerlendirmesinde, iktidar partisi AKP, Anamuhalefet partisi CHP ile diğer siyasi partiler ağır bir dille eleştirildi. Bildiri de, "Başta iktidar partisi AKP ve Anamuhalefet partisi CHP olmak üzere, mevcut partiler, Türkiye'nin işsizlik, gelir dağılımı adaletsizliği, eğitim, sağlık, Kürt sorunu, Alevi talepleri, laiklik, demokratikleşme, 12 Eylül artığı kurumlar ve yasalar gibi, temel sorunlarını halktan yana politikalarla çözebilecek niyete ve idareye sahip değildirler" denildi. Siyasi partilerin kendi işlevlerini yerine getirme konusunda son derece gayretliyken, halkın sorunlarına duyarsız kaldığı savunulan bildiride, sol ve sosyal demokrat kesimde durum da değerlendirildi.

Bildiride şu görüşlere yer verildi:

"Siyasi yelpazenin sol-sosyal demokrat kesiminde, büyük bir dağınıklık, güvensizlik, yorgunluk ve umutsuzluk havası hakimdir. Oysa sol, dinamizmin, cesaret, paylaşım, dayanışma, halka güven, sorunlara çözüm üreten örgüt ve örgütlenme demektir. Yerel seçim sonuçları mevcut umutsuzluğu ve yeni bir sos-sosyal demokrat oluşuma olan umudu canlı tutmuştur. Kültürel ve köken farklılığı nedeniyle mağduriyet yaşayanlar başta olmak üzere, işsizler, işçiler, yoksullar, üreticiler, gençler, kadınlar, bilim insanları, sanatçılar, giderek en genel tanımıyla halkımız için, umut ışığı olabilecek sol-sosyal demokrat bir toplumsal muhalefeti birlikte oluşturmak, önümüzde bir görev olarak durmaktadır. Türk kamuoyunu, daha geç kalmadan bu tespitlerimizi tartışmaya davet ediyoruz."

CUMHURİYET - ANKA - 12 Nisan 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.