Seçimde oylar eşit çıkınca...

Seçimde oylar eşit çıkınca...

Seçimde oylar eşit çıkınca...Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Zara Şubesinin Olağan Genel Kurulunda, başkan adaylarına sandıktan...

A+A-

Seçimde oylar eşit çıkınca...Seçimde oylar eşit çıkınca...

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Zara Şubesinin Olağan Genel Kurulunda, başkan adaylarına sandıktan eşit oy çıkınca, adaylardan biri jest yaparak rakibinin lehine adaylıktan çekildi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Zara Şubesinin 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı, vakıf binasında dün akşam gerçekleştirildi. Genel kurulda, divan seçimi ve faaliyet raporunun okunmasının ardından, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ile başkan adayları Sinan Aktaş ve Metin Erkan konuşma yaptı.

Genel başkan Ercan Geçmez, konuşmasında vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Birlik-beraberlik mesajları veren Geçmez, "Şunu herkes bilmelidir ki biz Alevi-Bektaşi’yiz, başka hiçbir şey değiliz. Hiç kimse bizi tarife kalkışmasın" dedi.

İnanç özgürlüğünün önemine dikkati çeken Geçmez, "Ülkenin birliğini ve beraberliğini kollamak istiyorsak Türkiye’nin çeşitliliğine olan ihtiyacımızı asla yitirmemeliyiz. Çok çeşitlilikten oluşan ülkemizin, o çeşitliliğine mutlak suretle saygı göstermeyi herkes bilebilmeli, bu anlamda bir hareket üretebilmelidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından genel kurulda, kapalı usul oylamaya geçildi. Seçim sonrası açılan sandıktan 2 adayın listesine de 43’er oy çıktı. İlk defa kongrelerinde eşit oyun çıktığına tanık olduğunu belirten Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, adaylardan uzlaşma istedi.

Kendi grubuyla görüşme yapan aday Metin Erkan, grubunun aldığı kararla adaylıktan rakibi Sinan Aktaş’ın lehine çekildiğini açıkladı. Erkan’ın bu jesti salonda bulunan delegeler tarafından ayakta alkışlandı.

Daha sonra yapılan oylama sonrası, Sinan Aktaş yeniden başkanlık görevine getirildi. Aktaş başkanlığındaki yönetimde Turan Canruh, Hüseyin İnce, Şaziye Kaya, Ali Rıza Aygün, Aynur Karakuş ve Hüseyin Polat yönetim kurulu üyesi olarak yer aldı.

Milliyet - 17.2.2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.