Sefa Dede: 'Postnişini yok sayanları biz de yok sayacağız!'

Sefa Dede: 'Postnişini yok sayanları biz de yok sayacağız!'

Güvenç Abdal Ocağı dedelerinden Sefa Öztürk, “Alevilik tarihi ne kadar katliam ve zulüm tarihiyse de aynı zamanda bir asimilasyon tarihidir” dedi.

A+A-

Güvenç Abdal Ocağı dedelerinden Sefa Öztürk, “Alevilik tarihi ne kadar katliam ve zulüm tarihiyse de aynı zamanda bir asimilasyon tarihidir” dedi. Öztürk, “Aleviliğin canı pahasına oluşturduğu değerlere yapılan saldırılar, yine Aleviliğin oluşturduğu değerlerle geri püskürtülecektir. Birlikte ikilik olmaz, birliğin en temel temsiliyeti de “Postnişinlik” makamıdır.

Güvenç Abdal Ocağı dedelerinden Sefa Öztürk, “Birlikte ikilik yoktur” başlığıyla kaleme aldığı yazısında “Alevilik tarihi ne kadar katliam ve zulüm tarihiyse de aynı zamanda bir asimilasyon tarihidir. Alevilik sürekli değiştirilmek, sürekli dönüştürülmek ve kendi öz değerlerinden koparılmak istenmiştir” dedi.

“ALEVİLİK İNANÇ BOYUTLU BİR KATLİAMLA KARŞI KARŞIYADIR”

“Alevilik kendisini yarattığı değerlerle korunaklı hale getirmiştir. Binlerce yıl verdiği mücadeleyle direngenleşen Alevilik bugün inanç boyutlu bir katliamla karşı karşıyadır” diyen Öztürk, facebook hesabından şunları ifade etti:

 

 

“Aleviliğin bir litaratürü vardır, kendisini kendi diliyle anlatır. Bugün bu dil yok edilmek istenmektedir. Dili yok etmek için de ocakları yok etmek gerekmektedir. Ocak sistemi Aleviliğin örgütlü gücü ve korunağıdır. Ocaklar zayıflasın ki Alevilik başka inançlara dönüştürülsün ve bir alt kültür haline gelsin ya da tamamen yok olsun.

OCAKLARIN YOK EDİLMEK İSTENMESİ 

Ocaklar nasıl yok edilecek? Sorun bu. Bir enstrüman gerekiyor. Kişiliği olgunlaşmamış, bencil kimliklere ihtiyaç vardır. Özellikle 12 Eylül sonrası yaratılan insan profili bu iş için biçilmiş kaftan olmuştur. Çıkarları uğruna her dine, her dona giren insancıklar. Bu anlayış sırtı sıvazlanarak Alevilik içinde mevki ve makam sahibi olmuş ve ocaklar içinde önemli yarıklar oluşturmuşlardır.

“HACI BEKTAŞ VELİ DERGAHI ALEVİLİĞİN AKLIDIR, VİCDANIDIR”

Aleviler için Hacı Bektaş Veli Dergâhı çok önemlidir. Serçeşmedir, Aleviliğin aklıdır, vicdanıdır, postnişinlik Aleviliğin en kutsal makamıdır. Bu makam tartışma konusu yapılamaz. Aleviliğe büyük bir kötülük yapılacaksa bu makam zayıflatılarak yapılabilir. Postnişinlik zayıf düşürülürse Alevi değerlerinin tarumar olacağının bir çok insan bilncinde.

“POSTNİŞİNİ YOK SAYANLARI BİZ DE YOK SAYACAĞIZ”

Bizler, “Postnişin”liğin yalnızlaştırılma ve yok edilmeye çalışılmasına karşı, bütün gücümüzle mücadele edeceğiz. “Postnişin”i yok sayanları bizler de yok sayacağız. Aleviliğin bir uçuruma sürüklenmesine asla izin vermeyeceğiz.

Aleviliğin canı pahasına oluşturduğu değerlere yapılan saldırılar, yine Aleviliğin oluşturduğu değerlerle geri püskürtülecektir. Birlikte ikilik olmaz, birliğin en temel temsiliyeti de “Postnişinlik” makamıdır.


Kaynak: PİRHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.