Sefa Öztürk Dede: Cemevine şiddet ben Aleviyim diyen herkese yapılmıştır

Sefa Öztürk Dede: Cemevine şiddet ben Aleviyim diyen herkese yapılmıştır

Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek'in Kayseri'ye uğurlanmasına engel olan polisin Gazi Cemevine saldırmasına Güvenç Abdal Ocağı dedelerinden Sefa Öztürk tepki gösterdi. Öztürk, "Cem

A+A-

Değerleri uğruna, Grup Yorum üzerindeki baskılara son verilmesi için 323 gün ölüm orucu yapan İbrahim Gökçek eylemini sonlandırdıktan 3 gün sonra hastanede dün hayatını kaybetti.

Gazi Cemevine getirilen Gökçek’in cenazesi, bugün bir yürüyüşle Kayseri’ye uğurlanacaktı. Ancak polis engelleyerek, cemevini biber gazına boğdu, cemevinin kapılarını kırarak, Gökçek’in ailesini ve arkadaşlarını, avukatları, basın çalışanlarını gözaltına aldı. Polis daha sonra ise ibrahim Gökçek’in cenazesini aileye vermeyerek, başka bir yere kaçırdı. Avukatların ve ailenin müdahalesiyle, İbrahim Gökçek, toprağa verilmek üzere Kayseri’ye götürüldü. Sadece 10 kişinin Kayseri’ye gitmesine izin verildiği öğrenildi.

Polisin cemevine saldırısı ise Alevilerin tepkisini çekti.

Güvenç Abdal Ocağı dedelerinden Sefa Öztürk, “Cemevine yapılan her türlü şiddet ben Aleviyim diyen tüm kesime yapılmıştır” dedi. 

Öztürk sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“İnsanlar aklın olgunlaşmasıyla paralel bir şekilde tapınma gereksinimi duymuşlardır. Coğrafyalar ve sosyal ilişki biçimleri siyasetini ve inancını derinden etkilemiştir.İnsanlığın ekonomik savaşlarında inançların ciddi anlamda belirleyici rolü olmuştur.Antik çağdan bu yana, savaşların tek sağlam kalanı tapınaklardır. Büyük katliamlarda dahi ibadethanelere azami saygı gösterilmiştir. Savaşlardan hasar görmeyerek çıkan yegâne unsurdur ibadethaneler. Dünyanın her hangi bir bölgesinde bir ibadethaneye yapılan saldırı herkes tarafından lânetlenir ve o inanca sahip çıkılır.Her türlü tartışmadan muaf mekân ibadethanelerdir.

“ALEVİLİĞİ GAYRİ MEŞRU GÖRENLERİN VİCDAN SORUNU OLDUĞU ÇOK AÇIK”

Ya cemevleri?Ya gerçekten inanan yok, ya da Alevi yok.Bir ibadethanenin işlevini mensupları belirler.Diğerlerinin haddine asla ve asla değildir.Her inanç meşru iken Aleviliği gayri meşru görenlerin bir vicdan sorunu olduğu çok açıktır.Aleviler kendine bir soru sormak zorundadır.Gerçekten Alevimiyim diye?Senin inanç merkezine idrar yapılıyor, gaz bombası atılıyor ve tekme tokat dövülüyorsun.El insaf be mübarek, el insaf.

“CAMİLERE EN KÜÇÜK BİR SAYGISIZLIK OLMUŞ MUDUR?”

Alevi köylerine asimilasyon politikasının bariz sonucu olarak yapılan camilere en küçük bir saygısızlık olmuş mudur?Cemevine yapılan her türlü şiddet ben Aleviyim diyen tüm kesime yapılmıştır. Eğer öyle değilse ismen olan ve fakat cismen olmayan bir inanç vardır.Herkese geçmiş olsun.”

PİRHA/İSTANBUL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.