Selahattin Eş Vakit yazarı mı?

Selahattin Eş Vakit yazarı mı?

Selahattin Eş Vakit yazarı mı?16 yıl önce suikaste kurban giden Uğur Mumcu cinayetini organize ettiği öne sürülen 4 kişi hakkında yeni...

A+A-

Selahattin Eş Vakit yazarı mı?Selahattin Eş Vakit yazarı mı?

16 yıl önce suikaste kurban giden Uğur Mumcu cinayetini organize ettiği öne sürülen 4 kişi hakkında yeni dava açtı. Bu kişilerden biri olan Selahattin Eş’le ilgili verilen bilgiler Vakit gazetesi yazarı Selahattin Eşçakırgil’le neredeyse birebir tutuyor.

İSTANBUL - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gazeteci Uğur Mumcu suikastiyle ilgili haklarında tutuklama kararı çıkartılan 4 isimden biri Selahattin Eş. İddianamede, Eş hakkında “Mehmet Oğlu Hasibe’den olma, 1942 doğumlu Samsun ili Kavak ilçesi Muratbeyli köyü nüfusuna kayıtlı. İran-Tahran’da ikamet eder” şeklindeki ifadelere yer veriliyor.

İddianameye göre; Selahattin Eş, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra Türkiye’den kaçarak rejim karşıtı faaliyetlerini Tahran’da sürdüren bir kişi. Selahattin Eş’in, Genel Direktörlüğü’nü Hüseyin Şeriat Medari’nin yaptığı Keyhan gazetesinde yetkili bir kişi olduğu belirtiliyor.

Ayrıca Türkiye’den İran’a örgütsel eğitim için gönderilen örgüt elemanlarının Eş’le irtibat kurduğu da iddianamedeki bilgiler arasında yer alıyor.

İddianamedeki bu bilgiler, Türkiye’de de yakından bilinen bir köşe yazarıyla çok büyük benzerlikler taşıyor.

Selahattin Eş’in aslında bir süre öncesine kadar Anadolu’da Vakit gazetesinde köşe yazıları yazan Selahattin Eşçakırgil olduğu iddia ediliyor.

Eşçakırgil’in de, Selahattin Eş gibi, 12 Eylül darbesinin ardından İran’a gittiği ve uzun süre Tahran’da yaşadığı, yazılarını da yurtdışından gönderdiği biliniyor.

Selahattin Eşçakırgil, yazar Hüseyin Üzmez’in cinsel istismar davasında takındığı tutum nedeniyle Vakit gazetesini eleştiren bir yazı kaleme almış, ardından haftalık yazı sayısı azaltılınca gazeteden ayrılmıştı.

Uğur Mumcu suikasti için yeni dava

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 16 yıl önce suikaste kurban giden gazeteci-yazar Uğur Mumcu cinayetini organize ettiği öne sürülen 4 kişi hakkında yeni dava açtı.

İSTANBUL - Terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, aralarında Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Mehmet Ali Kışlalı cinayetlerinin de bulunduğu 17 ayrı silahlı ve bombalı saldırıyı gerçekleştiren “Tevhid-Selam Kudüs Ordusu” örgütünün 3 yöneticisi ile 1 üyesi hakkında yeni dava açtı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen davanın iddianamesinde, örgütün kuruluşu, yapısı, amaçları, yurtdışındaki ve Türkiye’deki faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı bilgilere yer verildi. İddianamede, bazı kişilerin kod isimleri ile anılması nedeniyle kimliklerinin tespit edilemediği anlatıldı.

İddianamede; Ali Akbulut, Selahattin Eş, Ahmet Cansız ve Aydın Koral’ın gerçek kimliklerinin soruşturmada belirlendiği ifade edildi.

Akbulut, Eş ve Cansız’ın Tahran’da yaşadıkları saptandı.

NTV - 28 Ocak 2009 Çarşamba

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.