Selçuk, Perinçek, Alemdaroğlu gözaltında

Selçuk, Perinçek, Alemdaroğlu gözaltında

Selçuk, Perinçek, Alemdaroğlu gözaltında...Türkiye'nin önde gelen aydın, siyasetçi ve gazetecileri "terör örgütü"...

A+A-

Selçuk, Perinçek, Alemdaroğlu gözaltındaSelçuk, Perinçek, Alemdaroğlu gözaltında...

Türkiye'nin önde gelen aydın, siyasetçi ve gazetecileri "terör örgütü" olarak tanımlanan Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

İlhan Selçuk, Doğu Perinçek, Kemal Alemdaroğlu gibi ismlerin "terör örgütü" olarak nitelenen bir örgüt kapsamında gözaltına alınması tepkilerle karşılandı.

Ergenekon" operasyonu kapsamında bu sabah İşçi Partisi Genel Merkezi, İşçi Partisi İstanbul İl Merkezi, Ulusal Kanal ve bazı evlerde arama yapıldı.

Arama kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Gazeteci Adnan Akfırat ve Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Ankara'da gözaltına alınan Perinçek'in, kimlik tespiti ve Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alındıktan sonra İstanbul'a getirileceği öğrenildi.

İLK TEPKİLER: 12 MART GİBİ

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk’un avukatı Fikret İlkiz, 24 saat boyunca Selçuk ile görüşmesinin mümkün olmadığını ifade ederken, “Bunu bir soruşturma kabul etmemizde fayda vardır. Biraz sakin olmakta fayda vardır” dedi.

İlkiz, Selçuk’un sabaha karşı gözaltına alınmasını ise görevlilerin bir takdiri olarak değerlendirdi. İkiz, “Ama bu takdir hakkının kullanılmasında hukuka aykırılık söz konusu olursa ve bu bir hak ihlali niteliğinde değerlendirilirse kuşkusuz biz de haklarımızı korumak anlamından sorumluluğumuz yerine getiririz” diye konuştu.

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, “Böyle bir oluşumla ilgili olduklarını düşünmüyorum. Sadece şoke olduğumu söylemek istiyorum” dedi.

Özellikle İlhan Selçuk'un gözaltına alınma şeklini de eleştiren Ekşi, “Birileri sanki bundan haz duyarmış gibi. Bakarsınız eli kanlı birine gayet iyi davranırlar. Bizim tarihimiz bu tür uygulamalarla dolu. Ayıptır, yapana da ayıptır, yaptırana da ayıptır. Bu tür işlemlerden polisin kazancı yoktur. Devlet yıpranır” dedi.

CHP’Lİ SERTER: BU BİR İNTİKAM PLANI

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, gözaltıların “bir intikam planı” olduğunu öne sürdü. Serter, Alemdaroğlu ile uzun süre birlikte çalıştığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Son derece üzgün, son derece şaşkınım. Türkiye'de vatanını seven, laik cumhuriyeti seven, bu değerler için mücadele veren insanlar gözaltına alınıyorsa Türkiye’de herkes tehlike altındadır.

ÇGD: KORKU SALMA EYLEMİ

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, gözaltına alınan gazetecilerin, bugünkü iktidara ve bu iktidarın uygulamalarına karşı olan kişiler olduğunu belirterek, “Bu durum ise muhalif yazarlara, yayıncılara, muhalif basına karşı bir sindirme ve korku salma eylemidir” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ali Sirmen: Kendimi 12 Mart günlerinde hissettim. 12 Mart'ta da bazı insanları böyle gözaltına alınmışlardı. Şu anda sivil bir darbe oluyor. Bu darbeyi de Cumhuriyet Başsavcısının kapatma davası açtığı kişiler yapıyor.İlhan Selçuk böyle bir gözaltı beklemiyordu ama Türkiye'de her şey beklenebilir.

YÖN RADYO - 21 Mart 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.