Semah, Anadolu Ateşi Gösterisinde...

Semah, Anadolu Ateşi Gösterisinde...

Semah, Anadolu Ateşi Gösterisinde...Anadolu Ateşi'nin yeni versiyonu, "Anadolu Ateşi-Evolution"da Mevlevi Sema'sı ve Alevilerin Semah'ı...

A+A-

Semah Anadolu Ateşi Gösterisinde...Semah, Anadolu Ateşi Gösterisinde...

Anadolu Ateşi'nin yeni versiyonu, "Anadolu Ateşi-Evolution"da Mevlevi Sema'sı ve Alevilerin Semah'ı da yer aldı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Anadolu Ateşi "evrim" geçirdi
 
Anadolu Ateşi yeni versiyonu, "Anadolu Ateşi-Evolution" ile Münih Deutsche Theater'de seyirci karşısına çıkacak.

Topluluğun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Anadolu Ateşi'nin kendisini sürekli yenilediğini belirterek, "Almanya seyircisi daha önce hiç izlemediği çok değişmiş çok daha zenginleşmiş bir Anadolu Ateşi izleyecek, yeni eklenen semahlar, Kafkas dansları, dinsel törenler ve roman dansları gösteriyi çok daha renkli kılıyor" dedi.

Münih kentinde geçen yılın Aralık ayında gösteriler yapan Anadolu Ateşi, gelen yoğun talep üzerine 12-24 Mayıs tarihleri arasında Deutsche Theater'de gösteriler yaparak, binlerce sanatsevere unutulmaz anlar yaşatacak. Erdoğan, gösterilerin yapılacağı Deutsche Theater'de bugün yaptığı basın toplantısında, "Anadolu Ateşi, sürekli kendini yenileyen bir topluluktur" dedi.

Aynı zamanda ekibi ile birlikte gösterilerden örnekler sunan Erdoğan, Almanya Münih Deutches Theater'da grubun klasik Anadolu Ateşi gösterisi değil, "Fire of Anatolia:Evolution" (Anadolu Ateş: Değişim) adıyla yeni versiyonunu oynayacağını belirtti.

Erdoğan, yenilikler hakkında şu bilgileri verdi:

"EVOLUTION gösterisinde dünyanın en iyi sahnelerinde gerçekleştirilen 2000 gösterinin verdiği deneyimle yenilikler yapılmıştır. Anadolu kültür tarihinin en önemli zenginliklerinden olan Semahlar gösteriye eklenmiştir.

Anadolu'nun tüm semah karakterlerinden Anadolu Ateşi yorumuyla yeni bir kolaj yapılarak Semahlar yeniden yorumlanmıştır. Semah'ın hümanist içeriğiyle Mevlana'nın hoşgörü felsefesinin bir yansıması olan Sema gösterisi birleştirilerek bir ilke de imza atılmıştır."

"EVOLUTION gösterisinde yeni Kafkas dansları da kullanılmıştır. Kafkasya'da yaşayan halkların görkemli kültür zenginliği hem Kafkas şarkılarıyla hem de Kafkas danslarıyla gösteriye eklenmiştir. Dağıstan, Abhazya, Gürcistan, Osetya ve Alan danslarından yapılan bir kolajla gösteri zenginleştirilmiştir."

"Roman kültürü ve çingene dansları Anadolu Ateşi EVOLUTION gösterisinde önemli bir yer tutmaktadır. Dünyanın hemen her bölgesinde dansa ve müziğe tutkuyla bağlı olan bu halkın kültürü, EVOLUTION gösterisinde kendini kendi diliyle ifade etmiştir."  

CNNTURK - 13.05.2009

***

Anadolu Ateşi yeni versiyonu ile ilk kez sahnede
 
Anadolu Ateşi, yanan ateşin yeni versiyonu 'Evolution'un ilk kez sergilendiği Antalya'da izleyenler gösteriyi ayakta alkışladı.

Anadolu Ateşi, yeni versiyonu 'Evolution' (Değişim) ile ilk kez Antalya'da sahne aldı. Anadolu'nun 7 ayrı bölgesinden derlenen yüzlerce halk dansı motifinden oluşan koreografileriyle zengin Anadolu kültürünü yansıtan Anadolu Ateşi, Antalya Gloria Aspendos Arena'da Nisan-Kasım dönemi arasında haftanın Salı ve Cuma günleri arasında gösteriler yaparak binlerce sanatsevere unutulmaz anlar yaşatmayı amaçlıyor.

SEMAHLAR

'Değişim' adlı gösteride dünyanın en iyi sahnelerinde gerçekleştirilen 2000 gösterinin verdiği deneyimle yenilikler yapıldı. Anadolu kültür tarihinin en önemli zenginliklerinden olan semahlar gösteri 'Evolution'a eklendi. Anadolu'nun tüm semah karakterlerinden Anadolu Ateşi yorumuyla yeni bir kolaj yapılarak semahlar dün yeniden yeniden yorumlandı.

KAFKAS DANSLARI

Evolution gösterisinde yeni kafkas dansları da kullanıldı. Kafkasya'da yaşayan halkların görkemli kültür zenginliği şarkılarıyla gösteriye eklendi. Dağıstan, Abhazya, Gürcistan, Osetya ve Alan danslarından yapılan bir kolajla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

ROMAN DANSLARI

Yine gösteride Roman kültürü ve çingene dansları Anadolu Ateşi Değişim'de önemli bir yer tuttu. Gösteri sonunda ise Gloria Aspendos Arena'yı hınca hınç dolduran yerli yabancı yüzlerce kişi performansı ayakta alkışladı.

HABERTURK - İHA - 13.05.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.