Sen Alevisin, Sizde mum söndü olayı var !

Sen Alevisin, Sizde mum söndü olayı var !

Kamer Genç'e hakaret ve tehditten 2 kişiye dava açıldıTunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’i telefonla arayarak "tehdit ve hakarette bulundukları"...

A+A-

Kamer Genç'e hakaret ve tehditten 2 kişiye dava açıldı

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’i telefonla arayarak "tehdit ve hakarette bulundukları" iddia edilen iki kişi hakkında 3 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Genç’in şikayeti üzerine, Aziz Karaman ve Dursun Özer adlı kişilerle ilgili başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk tarafından açılan davanın iddianamesinde, Kamer Genç’in, şikayet dilekçesinde Meclis kürsüsünde yaptığı bir konuşmada, "Meclis içerisinde bulunan tuvaletlerde abdest alınmaması, abdest alacakların camide abdest alması gerektiğini" ifade ettiği anımsatıldı.

İddianamede, Genç’in, 4 Kasım 2007 günü kendisini cep telefonundan arayan şahısların "Sen Alevisin. Sizde mum söndü olayı var. Siz Müslüman değilsiniz" diyerek hakaret ettiklerini, "Seni keseceğiz, öldüreceğiz. Kızılay’a gel, sana gösterelim" diyerek ise tehdit ettiklerini ileri sürdüğü ifade edildi. Tehdit ve hakaretlerin sürekli yapılması üzerine Kamer Genç’in, bu kişilerden şikayetçi olduğu belirtildi.

Yapılan soruşturma sonucunda Kamer Genç’i arayan şahısların Dursun Özer ve Aziz Karaman olduğunun anlaşıldığı ifade edilen iddianamede, söz konusu şahısların da ifadelerinde, atılı suçlamayı kısmen kabul ederek, olay tarihinde Genç’i aradıklarını ancak hakaret etmediklerini iddia ettikleri kaydedildi.

Alınan telefon kayıtlarında, Özer ve Karaman’ın, Genç’i birden fazla aradıklarının tespit edildiği belirtilen iddianamede, "Tüm dosya kapsamına göre Özer ve Karaman’ın, Genç’i telefonla arayıp hakaret ve tehdit ettikleri yönünde haklarında kamu davası açılmasına yeterli delil olduğu düşünülmüştür" denildi.

MİLLİYET -  24 Ocak 2008 Perşembe

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.