Sen yanmasan, ben yanmasam...

Sen yanmasan, ben yanmasam...

Sen yanmasan, ben yanmasam...İZMİR (Cumhuriyet Ege Bürosu)- Sivas katliamının 15. yılında 35 canın anısına yapılan anıt heykel, Karşıyaka'dan...

A+A-

Sen yanmasan, ben yanmasam...

Sen yanmasan, ben yanmasam...

İZMİR (Cumhuriyet Ege Bürosu)- Sivas katliamının 15. yılında 35 canın anısına yapılan anıt heykel, Karşıyaka'dan İzmir'i selamlıyor.

Karşıyaka Belediyesi'nce yaptırılan “2 Temmuz Anıtı”nda Nazım Hikmet'in “Sen yanmasan, ben yanmasam, biz yanmasak; nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa” dizeleri dikkat çekiyor.

Karşıyaka Belediyesi tarafından, Dünya Barış Anıtı önüne bağımsız ayrı bir anıt olarak yaptırılan “2 Temmuz Anıtı” heykeltraş Ozan Ünal tarafından hazırlandı. 3 aylık bir çalışma sonucu yapılan heykelde yaklaşık 4 ton çamur kullanıldı. Kaide doğal çimlendirilmiş toprağın üzerinde pirinç bir plaka ile çevrelendi. Konik bir kaide üzerinde duran heykel, birbirine kenetlenmiş ancak hiçbir şekilde birbirinin üzerine basmayan insan figürlerinden oluşuyor. Heykel, bilinçli ve isteyerek birbirlerini yukarıya taşıyan insanlardan oluşan dev bir alev formunda bulunuyor. Alevin üzerinde kollarını iki yana açmış olan figür başı dik bir şekilde yer alıyor.

Sen yanmasan, ben yanmasam...

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “2 Temmuz Anıtı'nı oluşturmamızdaki amaç, 2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Oteli'nde yakılarak hayatlarını kaybeden otuz beş aydınımızın acısını hatırlamak ve onları yeni nesillere açtıkları aydınlık yolla tanıtabilmektir” dedi.

Cumhuriyet Ege Bürosu - 3 Temmuz 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.