Sendika: Peçeyle sınava girildi

Sendika: Peçeyle sınava girildi

Sendika: Peçeyle sınava girildiEğitim ve Bilim İşverenleri Sendikası (Eğitim- İş) Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Konya'da peçeli...

A+A-

Sendika: Peçeyle sınava girildiSendika: Peçeyle sınava girildi

Eğitim ve Bilim İşverenleri Sendikası (Eğitim- İş) Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Konya'da peçeli bir öğrencinin Açık Lise sınavına girdiğini ileri sürdü. Adıbelli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Kuntoğlu'nun, "İster peçeyle ister türbanla sınava alınsın. Canı isteyen tutanak tutsun" dediğini, öğretmenlerin de tutanak tuttuğunu ifade etti. Soruşturma başlatan Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin "Peçeyle, çarşafla kimse sınava giremez" dedi. Erzurum'da yapılan Açıköğretim Lisesi sınavlarında da türbanlı oldukları için sınava alınmayan bazı öğrenciler, öğleden sonra kıyafetlerine bakılmadan sınava alındı (üstte).

KONYA, ERZURUM DHA / MİLLİYET - 27 Ocak 2008

Açık lise sınavına türbanla girdiler

Türban tartışmaları devam ederken dün yapılan açıköğretim lisesi sınavlarına çok sayıda öğrenci türbanıyla girdi. Farklı illerde, çok sayıda öğrencinin öğretmenlerin uyarılarına rağmen yönetmeliğe aykırı olarak türbanla sınavlara girdiği tespit edildi.

DEFALARCA UYARI

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Konya’da yapılan açıköğretim lisesi sınavında, çok sayıda türbanlı öğrencinin yanı sıra peçeli bir öğrencinin de bulunduğunu söyledi. Adıbelli bu öğrencilerin, öğretmenlerin “kılık kıyafetiniz sınava uygun değil” ikazlarını dikkate almadıklarını ve sınava girdiklerini söyledi. Konya’da tutulan tutanakta, “Karatay İlköğretim Okulu 4 No’lu salonda, başlayan sınava aşağıda adı kimliği belirtilen öğrenciler ‘Kılık-Kıyafet Yönetmeliği’ne uymayarak girmişlerdir. Durum, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilmiş, bu öğrencilerin sınava girebileceğini söylemişlerdir” denildi.

Ankara’da Kanuni Lisesi’nde sınava gelen 10’a yakın türbanlı öğrenci, uyarılara rağmen, başlarını açmadan tutanak yazdırarak sınava girdi. Birçok ilde türbanlı öğrencilerin sınavlara girdiğini belirten Adıbelli, “Türbanlı öğrenciler, hükümetin tavrından güç bularak, öğretmenlere adeta kafa tutmaya başladı” dedi. Ankara Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, AKŞAM’ın konuyla ilgili sorusu üzerine “Bize de böyle bilgiler geldi. Arkadaşlar ilgileniyor” demekle yetindi.

Kıvanç EL / AKŞAM - 27 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.