Sendikalar, Alevilik semineriyle karıştı

Sendikalar, Alevilik semineriyle karıştı

Sendikalar, Alevilik semineriyle karıştıEğitim Bir-Sen’in organize ettiği alevilik paneli, Eğitim Sen’i kızdırdı. Müfredata aykırı olduğu...

A+A-

Sendikalar, Alevilik semineriyle karıştıSendikalar, Alevilik semineriyle karıştı

Eğitim Bir-Sen’in organize ettiği alevilik paneli, Eğitim Sen’i kızdırdı. Müfredata aykırı olduğu ifade edildi, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izin vermesi eleştirildi. Karşı taraftan eleştirilere yanıt gecikmedi

Hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen’le Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen’in düzenlediği “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinde Yeni Yaklaşımlar” konulu seminer yüzünden kapıştı. 17-19 Haziran tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinliğin 3’üncü gününde, ‘alevilik’ paneli yapıldı.

Eğitim Sen 1 No’lu Şube yöneticileri, okulların seminerleriyle çakışmasına rağmen, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu seminere ve öğretmenlerin katılımına izin vermesini eleştirdi. Şube Başkanı Ali Rıza Özer, ‘din eğitimi’ başlıklı konuların da yer aldığı seminerin içeriğinin, müfredata aykırı olduğunu dile getirdi. Özerle birlikte basın toplantısına katılan Alevi-Bektaşi ve Yöre Dernekleri İzmir Platformu Dönem Yürütücüsü Şehri Tuğcular da alevilerle ilgili paneli eleştirdi. Konferansı veren Doç. Dr. Osman Eğri’nin, alevileri temsil etmediğini vurgulayan Tuğcular, bu seminerin hükümet tarafından bilinçi olarak yaptırıldığını ve İzmir’in özellikle seçildiğini iddia etti, Eğitim Bir-Sen’den özür beklediklerini kaydetti. 

‘Başarımız hazmedilemiyor’

Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Abdürrahim Şenocak; panele de katılan Samed Dede Cemevi Külliyesini Yaptırma, Yaşatma Derneği Genel Başkanı, Alevi Dedesi Veli Güler’in de katılımıyla karşı toplantı düzenledi, iddialara yanıt verdi. Eğitimi, öğretimi, toplumu ilgilendiren her konunun faaliyet alanları içinde olduğunu savunan Şenocak, başarılarının hazmedilemediğini ileri sürdü. Şenocak, “Körler, sağırlar diyaloğunun, topluma, hiçbir kuşağa faydası yok. O nedenle çözüm üretiyoruz, kavgacı değiliz. Seminer öğretmenlere yönelikti, öğrenciye değil. Müfredata da aykırı değil” dedi.

KAYNAK : MİLLİYET - NESRİN COŞKUN - DHA - 5.7.2009

MİLLİ EĞİTİM SEFERBER OLDU!

EĞİTİM Bir-Sen Sendikası’nın, İzmir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinde Yeni Yaklaşımlar” adlı üç günlük seminer çalışması tepki topladı.

EĞİTİM Bir-Sen Sendikası’nın, İzmir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinde Yeni Yaklaşımlar” adlı üç günlük seminer çalışması tepki topladı. Okullarda mesleki çalışmaların yapıldığı saatlere denk gelen bu seminerlerin, müfredatın da dışında olduğu belirtilerek, Milli Eğitim’in söz konusu seminerlere destek vermesi kınandı.

Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube’de gerçekleştirilen, Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında, sendikanın şube başkanı Ali Rıza Özer bir açıklama yaptı.

Özer, “Laik eğitimle ilgili İzmir’de yapılan pek çok çalışma için hiçbir işlem yapmayan ve bunları örtbas eden Milli Eğitim yetkililerinin, konu din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ve din eğitimi olunca kendini seferber etmesini, eşitsiz ve samimiyetsiz buluyoruz” dedi.

Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu Dönem Sözcüsü Şehri Tuğcular da, söz konusu seminerde Alevilik üzerine sunumlar yapan Doç. Dr. Osman Eğri’nin söylemlerinin tartışmalı olduğunu ifade etti. Tuğcular, “Aleviler olarak bunu tasvip etmiyoruz” dedi.

İzmir/EVRENSEL - 03.07.2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.