Sendikalı şef araç sayıyor

Sendikalı şef araç sayıyor

Sendikalı şef araç sayıyorBekar, AKP'li Yenimahalle Belediyesi'nde sürekli, kadrosu ile ilgisiz işlerle yıldırılmak isteniyor Tüm...

A+A-

Sendikalı şef araç sayıyorSendikalı şef araç sayıyor

Bekar, AKP'li Yenimahalle Belediyesi'nde sürekli, kadrosu ile ilgisiz işlerle yıldırılmak isteniyor

Tüm Bel-Sen'in Ankara 2 No'lu Şube Sekreteri olan Hüseyin Bekar, şef kadrosunda olmasına karşın AKP'li Yenimahalle Belediyesi tarafından geçen yıl Mamak çöplüğüne "memur" olarak yollandı. Mahkeme, belediyenin kararını iptal etti. Bekar şimdi ise Yenimahalle Belediyesi binasının kapısının önündeki kulübede, "gelen giden araçları saymak" üzere görevlendirildi.
 
ANKARA - KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen'in Ankara 2 No'lu Şube Sekreteri Hüseyin Bekar , AKP'li Yenimahalle Belediyesi'nin baskılarıyla mücadele ediyor. Bekar, şef kadrosunda olmasına karşın belediye tarafından önce Mamak çöplüğüne "çöplük memuru" olarak yollandı. Şimdi ise buradan alınarak Yenimahalle Belediyesi binasının kapısının önündeki kulübede, "gelen giden araçları saymak" üzere görevlendirildi.

AKP'li Yenimahalle Belediyesi'nin baskılarıyla 2 yıldır mücadele ettiğini belirtiyor Hüseyin Bekar. Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan ve Tüm Bel-Sen'in Ankara 2 No'lu Şube Sekreteri olan, çalıştığı müdürlüğün Tüm Bel-Sen İşyeri Temsilciliği'ni de yapan Bekar, sürekli kadrosuyla ilgisiz işlere verildiğini, atıl durumda bulunacak şekilde görevlendirildiğini, bunun arkasında da belediye yönetimine "yakın ya da yandaş olmamasının" bulunduğunu anlatıyor. Belediyenin, sendikasının örgütlenmesinden ve faaliyetlerinden rahatsız olduğunu da söyleyen Bekar, aslında şef kadrolu bir memur.

Bekar, geçen yıl Yenimahalle Belediyesi tarafından Mamak çöplüğünde görevlendirildi. Bekar'a verilen iş ise Yenimahalle Belediyesi'nin burada bulunan birimi için "yüklenici firma ve belediye araçlarına yön göstermek, günlük sefer sayılarını ve çöp tonajlarını kayıt altına almak, döküm sahasında karşılaşılan sorunların çözümü için çalışmak, rapor hazırlamak ve oluşacak mağduriyetleri belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bildirmek" ti.

'Kulübede mesai hapsi'

Tuvaleti dahi bulunmayan, çöplüğün içindeki "işyerinde" aylarca çalışan Bekar, Ankara 15. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, Bekar'ın çöplükte görevlendirilmesinde "hukuka uygunluk bulunmadığını" tespit etti ve belediyenin kararını iptal etti. Bunun üzerine Bekar, 10 Ağustos 2007'de buradan alınarak tekrar merkeze çekildi. Ancak bu kez de belediyenin girişinde bulunan iki adımlık bir kulübede, adeta "mesai hapsine" başladı. Bekar, hiçbir iş yapmasının olanaklı olmadığı bu kulübede, belediyeye gelen giden araçları saymak, kayıt altına almakla görevli olduğunu söyledi.

Yenimahalle Belediyesi'nin bu kararını da yargıya taşıyan Bekar, şimdi yine hukuktan çıkacak sonucu bekliyor. Bekar, şef kadrosundaki birinin bu tür işlerde görevlendirilemeyeceğini, "çöplük memuru" gibi bir tanımın ise bulunmadığını belirtirken "Belediyeye sendikal görevlerimi yürütebilmem için merkez binada başka bir birime verilmem için dilekçe yazdım. Çünkü bu yasada da var; ben işyeri temsilcisi olduğum için çalışanlarla bir arada bulunup sendikal faaliyette bulunmam lazım. Ama verilen yanıtta sadece, 'Söz konusu isteğiniz müdürlüğümüzce uygun görülmemiştir' denildi" dedi.

Bekar, Yenimahalle Belediyesi'nin girişinde bulunan iki adımlık kulübede araç sayıyor.
 
ZEYNEP ŞAHİN / Cumhuriyet - 30 Nisan 2008   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.