'Şendiller Dava Açarsa Onur Duyarız'

'Şendiller Dava Açarsa Onur Duyarız'

'Şendiller Dava Açarsa Onur Duyarız'  Alevİ Çalıştayı’na çağrılan Maraş Katliamı sanığı Ökkeş Şendiller,...

A+A-

'Şendiller Dava Açarsa Onur Duyarız''Şendiller Dava Açarsa Onur Duyarız'
 
Alevİ Çalıştayı’na çağrılan Maraş Katliamı sanığı Ökkeş Şendiller, kendisini Hitler’e benzeten Alevi Bektaşi Federasyonu(ABF) Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu’na dava açacağını açıkladı. Kenanoğlu ise “Dava edecekse de buyursun etsin. Onur duyarız” dedi.

Maraş Katliamı sanığı Ökkeş Şendiler’in Alevi Çalıştayı’na çağrılmasının yankıları sürüyor. ABF Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu, Şendiller’in Alevi Çalıştayı’na çağrılmasını Yahudilerle ilgili yapılan bir konferansa Hitler’in çağrılmasına benzemişti. Şendiler Akşam Gazetesi’ne verdiği demeçte, Kenaoğlu’nu dava edeceğini söyledi.

‘VİCDAMIZDA KATLİAM SANIĞI’

Ali Kenanoğlu ise “Şendillerle davalaşmaktan memnun olurum”dedi. Şendillerin Maraş Katliamı davasından ne şekilde beraat ettiğinin şüpheli olduğunu söyleyen Kenanoğlu, “Kendisi o dönem ilk ifadesinde, sinemaya bomba atılmasını ve bunu ‘komünistler yaptı’ gibi gösterilmesi konusunda talimat verildiğini kabul ediyor. Üç sayfalık polis ifadesi var elimizde. İşin başında olduğunu kabul ediyor fakat mahkemede reddediyor” dedi. Beraat etmiş olmasının Alevi toplumu vicdanında aklanması anlamına gelmediğinin altını çizen Kenaoğlu, “Bizim gözümüzde Şendiler hala katliam sanığıdır. Dava edecekse de buyursun etsin. Bizim için bir sıkıntı olmaz, onur duyarız” şeklinde konuştu.

‘ÇALIŞTAYLAR BİTMİŞTİR’

Şendillerin Alevi Çalıştayı’na çağrılması konusunda ise Kenaoğlu şunları söyledi:

“Çalıştaya davet edilmesi daha önce de söylediğim gibi Hitler’in Yahudi konferansına davet edilmesi gibidir. Benim görüşüm bu. Şendiller’in Alevilerin sorunları hakkında  laf söyleme yetkisi yoktur. Bu Alevi toplumuna bir hakarettir. Çalıştaylar Alevilere hakarete dönüştü. Bu bardağı taşıran son damla olmuştur. Tepkimiz çok sert olacak. Şendiller’in ne olduğu belli fakat sorun onu Çalıştay’a çağıran zihniyettedir. Bu vebalin altından hükümet de kalkamaz. Bizim açımızdan Alevi Çalıştay’ları bitmiştir. Şendiller'in çağrılması bittiğinin göstergesidir. Şendiller’in altına imza attığı hiçbir sonucu bizim açımızdan çözüm olarak kabul etmeyiz.”

BirGün - 15 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.