'Şendiller ile aynı masaya oturmayız'

'Şendiller ile aynı masaya oturmayız'

'Şendiller ile aynı masaya oturmayız'  Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, 6. Alevi Çalıştayı'na katılacaklara...

A+A-

'Şendiller ile aynı masaya oturmayız'  'Şendiller ile aynı masaya oturmayız' 

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, 6. Alevi Çalıştayı'na katılacaklara çağrıda bulunarak, "Maraş katliamı davasının bir numaralı sanığı Ökeş Şendiller (Kenger) ile aynı masaya oturmayız" dedi.

Balkız yaptığı açıklamada, 3 Haziran 2009'da yapılan ilk Alevi Çalıştayı'na davet edilen Alevi örgütlerinin, Alevilerin beş temel sorununda görüş birliğine vardıklarını ve bu sorunları hükümete sunduklarını hatırlatı. Balkız, 3 Haziran 2009'dan bu güne kadar, sorunların çözümü için hükümetin tek bir adım bile atmadığını savunarak, "Alevilerin azınlıkta tutulduğu çeşitli kurum ve kişilerin davet edildiği dört Alevi Çalıştayı daha yapılarak, Alevilerin sorunlarının çözümü için ipe un serilme süreci yaşama geçirilmiştir" dedi.

17 Aralık’ta düzenlenecek 6. Alevi Çalıştayı’nın siyasetçilerle yapılacağını belirten Balkız, davet edilenlerin arasında Ökkeş Şendiller'in (Kenger) de bulunduğuna dikkat çekti. Şendiller'in Maraş katliamı nedeni ile açılan davanın 1 numaralı sanığı olduğunu belirten Balkız, şöyle konuştu: "Aslında burada önemli olan bu vesile ile Maraş Katliamı'nı ve Ökkeş Şendiller'i anımsamış olmamız değil, Alevi Çalıştayı’nın hangi noktaya geldiği gerçeğidir. Memur-Sen başkanı gibi, bu çalıştay da ilginç asimilasyon önerilerinde bulunan zatlar gelip geçti. Şimdi sıra 31 yıldır her Alevinin zihnine kazınmış olan bir isimle yürütülür hale gelmiştir."
 
Vatan - ANKA - 15 Aralık 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.