Seneye yine Taksim...

Seneye yine Taksim...

Seneye yine Taksim...   1 Mayıs'ta yaşanan şiddet olaylarını değerlendirmek üzere üç konfederasyon başkanı bir araya geldi. Yaşananlardan...

A+A-

Seneye yine Taksim...Seneye yine Taksim...
 
1 Mayıs'ta yaşanan şiddet olaylarını değerlendirmek üzere üç konfederasyon başkanı bir araya geldi. Yaşananlardan hükümeti sorumlu tutan sendikacılar suç duyurusunda bulunacaklar. 

1 Mayıs'ın ardından değerlendirme toplantısı yapan sendika temsilcileri 2009'da yine Taksim'de kutlama yapmaya kararlı olduklarını açıkladı

İSTANBUL- 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararları hükümet tarafından reddedilen ve kutlama yapamadan şiddete maruz kalan DİSK, KESK ve Türk-İş temsilcileri dün DİSK Genel Merkezi'nde bir araya gelerek, yaşananları değerlendirdi. 1 Mayıs 2008'i hükümetin emekçi düşmanlığının bir göstergesi olarak değerlendiren sendikacılar İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Sendikacılar 2009'da Taksim'de kutlama yapmak için şimdiden hazırlık yapılmasını istedi.

Sendika temsilcileri şu görüşleri dile getirdi:

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi: Devleti, hükümeti temsil edenlerin öncelikle hem bizlere, hem İstanbullulara, hem de Türkiye'ye bir özür borcu var. Polisin, sendikasının önünde duran, eylem içinde bulunmayan işçilere aynı anda tazyikli su ve gözyaşartıcı gaz sıkması, copla saldırması, insanların acımasızca onlarca polis tarafından çiğnenmesi, dövülmesi, gözaltına alınması mı orantılı güç kullanımıdır? Biz emekçiler olarak Taksim talebimizden vazgeçmedik. Bunun dışında başka bir çözüme girilmesi asla beklenemez. 1 Mayıs 2009 süreci şimdiden başlatılmalı, özgürce yine çiçeklerimizle taleplerimizi haykırabileceğimiz bir ortam yaratılmalı. Tedbirlere de şimdiden başlanmalı.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul: 'Ayaklar baş olursa kıyamet kopar' ifadesiyle şiddet ortamının zeminini hazırlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Taksim'de ısrar anayasal düzene başkaldırıdır' diyen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Taksim'i emekçilere yasaklayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 'orantılı güç', 'zor kullanma' talimat veren İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel: Türkiye'nin aslında az gitmiş uz gitmiş bir arpa boyu kadar yol gitmiş olduğunu tüm Türkiye'ye ve dünyaya gösterdiler. Hükümeti yürekten kutluyorum. Tatilin bedeli 1-2 milyar dolar olacak diyen ve bundan tasarruf edeceklerini düşünen ekonomi uzmanlarını da kutluyoruz. Dünyanın seyrettiği bu görüntüleri ortadan kaldıracak ne kadarlık bir tanıtım fonu oluşturulacak? Çelebi, bir soru üzerine 1 Mayıs'ta 'provokasyonun ülkeyi yönetenler tarafından' geleceği endişesiyle törenden vazgeçtiklerini söyledi. Çelebi, eski Cumhurbaşkanı Sezer'den milletvekillerine kadar pek çok kişiden 'geçmiş olsun' mesajı aldıklarını ancak hükümetten benzer bir yaklaşımın olmadığını söyledi.

FOTOĞRAF: ERHAN SEVENLER / AA
Radikal - 6 Mayıs 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.