Şenoğlu : AKP, AİHM Kararını derhal uygulamalıdır

Şenoğlu : AKP, AİHM Kararını derhal uygulamalıdır

Şenoğlu : AKP, AİHM Kararını derhal uygulamalıdırSHP Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Şenoğlu, 'AKP Hükümeti, zorunlu din derslerinin...

A+A-

Şenoğlu : AKP, AİHM Kararını derhal uygulamalıdırŞenoğlu : AKP, AİHM Kararını derhal uygulamalıdır

SHP Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Şenoğlu, 'AKP Hükümeti, zorunlu din derslerinin kaldırılmasıyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) aldığı kararı derhal uygulamalıdır' dedi.

SHP Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Şenoğlu, yaptığı açıklamada, Alevi Bektaşi Federasyonu'nun öncülüğünde ''Eşit Yurttaşlık Hakkı'' talebiyle başlatılan, ''Büyük Alevi Yürüyüşü ve Mitingi''nin, bir toplumsal gerçekliği, dahası toplumsal barış adına bir utancı gözler önüne serdiğini belirtti.

Bu hak arama yürüyüşünde, Alevi yurttaşlara parti olarak tüm örgütleriyle ''yol arkadaşı'' olacaklarını ifade eden Şenoğlu, AKP Hükümeti'nin, zorunlu din derslerinin kaldırılmasıyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) aldığı kararı derhal uygulaması gerektiğini söyledi.

Şenoğlu, ''Alevi toplumunun, başta zorunlu din derslerinin kaldırılması, Alevilerin ibadet yerleri olan cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması, Sivas'taki Madımak Oteli'nin müze olması taleplerinin, salt Alevilerin değil, ülkede çoğulcu demokrasiye, laikliğe ve toplumsal barışa ihtiyaç duyan tüm kesimlerin ortak talebi olması gerektiğini'' kaydetti.

HABER10 - 08 Kasım 2008

SHP Şenoğlu: “ AKP kaçacak delik arayacağına, çözüm aramalıdır”

Şenoğlu: “Aleviler’in haklı talepleri karşısında; AKP kaçacak delik arayacağına, çözüm aramalıdır”

SHP Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Şenoğlu’nun açıklaması şöyler:

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun öncülüğünde “ Eşit Yurttaşlık Hakkı” talebiyle başlatılan Büyük Alevi Yürüyüşü ve Mitingi bir toplumsal gerçekliği,  dahası toplumsal barış adına bir utancı gözler önüne sermektedir. Bu güzel yurdumuzun harcı olan, binlerce yıllık Anadolu kültür mozaiğinin en renkli bileşeni Alevi yurttaşlarımızın eşitlik temelli talepleri ve haykırışları halen devam ediyorsa,  AKP iktidarı kaçacak delik arayacağına çözüm aramalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin asli sahipleri ve kurucularından unsuru olan Alevi Toplumu ile barışık olamayan, barışma niyetinde olmadığını da her fırsatta söz ve eylemleriyle kanıtlayan AKP hükümeti, bu utancın sahibi olmaya devam etmektedir.

On binlerce Alevi yurttaşımızın özgürlük için, toplumsal barış için, eşit yurttaş hakları için Türkiye’nin dört bir yanından başlattıkları bu büyük hak arama yürüyüşünde, SHP olarak tüm örgütlerimizle onlara yol arkadaşı olacağımızı, büyük bir kararlılıkla ifade etmek isteriz.

AKP hükümeti zorunlu din derslerinin kaldırılmasıyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin aldığı kararı derhal uygulamalıdır.

Alevi toplumunun başta zorunlu din derslerinin kaldırılması, Alevilerin ibadet yerleri olan Cem evlerinin yasal statüye kavuşturulması, Diyanet'in kaldırılması, Sivas'taki Madımak Oteli'nin müze olması talepleri salt Alevilerin değil, bu ülkede çoğulcu demokrasiye, laikliğe ve toplumsal barışa ihtiyaç duyan tüm kesimlerin ortak talebi olmalıdır.

SHP’nin Parti Programı’nda “Devlet bir inancı taşıyamaz, hiçbir inancın temsilcisi olamaz. Devlet inançlar karşısında yansızdır. Devletin görevi bireylerin inanç özgürlüğünü güvence altına almaktır” şeklinde ifade ettiğimiz anlayış, öyle görünüyor ki AKP tarafından tersten okunmaya devam edilmektedir. Ancak bir kez daha tüm kararlılığımızla ifade etmeliyiz ki AKP’nin bu tersten okuma, tersten kavrama, tersini yapma zihniyeti, Türkiye halkının 29 Mart 2009 yerel seçimlerden başlamak üzere elinin tersiyle vereceği cevapla son bulacaktır.

10 Kasım Pazartesi 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.