Şeriat oteli de geliyor

Şeriat oteli de geliyor

Şeriat oteli de geliyorBahreynli Şamil Bank’ın İstanbul’da yapacağı şeriata uygun siteden sonra şimdi de Türkiye’ye şeriat otelleri geliyorDubai’li...

A+A-

Şeriat oteli de geliyor

Bahreynli Şamil Bank’ın İstanbul’da yapacağı şeriata uygun siteden sonra şimdi de Türkiye’ye şeriat otelleri geliyor

Dubai’li Al Mulla Group’un yapacağı şeriat otellerde alkol ve sigara yasak olacak. Sadece helal gıdalar yenilecek ve odalardaki yatak, tuvalet Kıble’ye göre dizayn edilecek

GEÇEN haftalarda Bahreynli Şamil Bank’ın Türkiye’de “Şeriat Apartmanı” için 90 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurmasının ardından şimdi de şeriata uygun oteller geliyor. Dubai’nin önemli turizm şirketlerinden Al Mulla Group, 2013 yılına kadar 2 milyar dolara 150 “Şeriat Otel” kuracağını açıkladı. Otelleri Ortadoğu, Kuzey Afrika, Güneydoğu Asya ve Avrupa’da açacağını açıklayan Al Mulla Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdulla Mohamed Almulla, “Bu yıl sonuna kadar Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Türkiye, Malezya ve Tayland’da 30 otel açmayı planlıyoruz” dedi. İlk etapta Türkiye’de şeriata uygun 2 otel açılmasının planlandığı öğrenildi.

6.7 milyar dolarlık pazar var

Almulla, “Birleşik Arap Emirlikleri’ne gelen turistler 4.9 milyar dolarlık bir harcama yapıyor. Müslüman ülkeleri kapsayan bu coğrafyada turizm gelirleri her yıl yüzde 50’ye varan bir artış yaşandı. Sadece Suudi turistler Ortadoğu’da 6.7 milyar dolar harcıyor. Bu rakamlar da İslami şartlara uygun otelciliğin önemini gösteriyor” diye konuştu.

Almulla, Müslümanlar’ın Avrupa’ya gittiklerinde de İslami şartlara uygun yaşam sunan otel bulamadıklarını anlatarak, şunları kaydetti: “2013 yılına kadar yapacağımız 150 otelin 40’ı Türkiye’nin de aralarında olduğu Avrupa ülkelerinde yapılacak. Bunun 25 tanesi iş dünyasının hizmetine sunacağımız şehir oteli olacak. 15 tanesi ise turizm amaçlı kullanılacak.”

Duvarlarda resim olmayacak

Otellerin şeriata uygun olacağını ve sadece Müslümanlar’ı kabul edeceğini anlatan Almulla, “Burada kesinlikle alkol sigara olmayacak. İslami gıdalar kullanılacak. Odalarda yataklar, tuvaletler Kıble’ye göre dizayn edilecek. TV’lerde açık saçık filmlerde olmayacak. Duvarlarda tek bir insanlı resim yer almayacak” dedi.

Al Mulla Group’un otel yatırımının öncesinde Bahreyn merkezli İslami finans kuruluşu Şamil Bank, İstanbul’da “İslami hayat tarzına uygun” konut projeleri hayata geçirmek için Şamil Bosphorus adlı bir şirket kuracağını açıklamıştı.

Haber: Kerim ÜLKER

VATAN - 31 Aralık 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.