Şeriat yemini edilen Türban eylemleri TBMM'de

Şeriat yemini edilen Türban eylemleri TBMM'de

Şeriat yemini edilen Türban eylemleri TBMM'de  CHP İzmir Milletvekili Abdürrezzak Erten, Anayasa Mahkemesi’nin türban kararını...

A+A-

Şeriat yemini edilen Türban eylemleri TBMM'deŞeriat yemini edilen Türban eylemleri TBMM'de 

CHP İzmir Milletvekili Abdürrezzak Erten, Anayasa Mahkemesi’nin türban kararını protesto etmek amacıyla Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda ve Anayasa Mahkemesi önünde, “şeriat yeminleri”nin edildiği eylemleri Meclis gündemine taşıdı. Erten, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilke ve kurumlarına karşı hakarete varan sözler sarfedilen eyleme neden müdahale edilmediğini sordu.

CHP’li Erten İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Anayasa Mahkemesi’nin üniversitelerde türbana izin veren yasayı iptalinin ardından başta Ankara olmak üzere bazı illerde protesto eylemlerinin gerçekleştirildiğini kaydetti. Anayasa Mahkemesi önünde ve Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda yapılan eylemlere katılanların, şeriat yeminleri ettiğini ve türbanı “Allahın emri” şeklinde değerlendirerek, “bu emri ortadan kaldırmaya hiçbir otoritenin gücünün yetmeyeceğini” savunduklarını belirten Erten şunları kaydetti:

Eylemde yapılan açıklamada, ‘ne yaparlarsa yapsınlar, hangi kararları alırlarsa alsınlar, ne çeşit darbe yaparlarsa yapsınlar, her şeye rağmen biz bu ülkede Müslümanlar olarak varız ve var olmaya da devam edeceğiz. Allah’a, resulüne ve Kuran’a bağlılığımızdan ve İslamı hayata hakim kılma mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz’ denildi.

İçişleri Bakanı Atalay’a, “Abdi İpekçi Parkı’nda yapılan gösteri için izin alındı mı? Alınmadıysa neden müsaade edildi? Alındıysa cumhuriyete yönelik sözlere neden müdahale edilmedi?” diye soran Erten önergesinde şu sorulara yer verdi:

“-Birinci öncelikle korunan Anayasa Mahkemesi’nin yakınında eylem yapılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilke be kurumlarına karşı hakarete varan sözler sarf edilmesine neden izin verilmiştir? İsyan bayrağı açan protestoculara neden müdahale edilmemiş, gereken yasal işlem yapılmamıştır?

-Gösterilerin olduğu illerdeki emniyet müdürleri izinsiz gösterilerin sona erdirilmesi ya da bu gösterilere müdahale edilmesi emri vermiş midir? Vermemişse nedeni nedir? Bu konuda hükümet, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İçişleri Bakanlığı yetkilileri ya da Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bir emir verilmiş midir?

-Eğer bu yönde bir emir yoksa bu illerin valileri ve emniyet müdürleri ile yetkilileri hakkında inceleme, soruşturma ya da işlem yapılması düşünülmekte midir?

-Eğer gösterilere müdahale edilmesi gerekmiyorsa, 1 Mayıs’ta Taksim’de masum işçilerin kendi bayramlarını kutlamalarına neden izin verilmemiştir? İşçilere daha sendika binasındayken müdahale eden zihniyet, neden türban göstericilerine müdahale etmemiştir?” 

ANKA - VATAN - 12 Haziran 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.