Serter'in üstüne yürüdüler

Serter'in üstüne yürüdüler

Serter'in üstüne yürüdülerAKP'lilere, "Semtlerde tarikat cemaatleri kol geziyor, buraları dini gettolara çevirdiniz”...

A+A-

Serter'in üstüne yürüdülerSerter'in üstüne yürüdüler

AKP'lilere, "Semtlerde tarikat cemaatleri kol geziyor, buraları dini gettolara çevirdiniz” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter’in, “İstanbul’un bazı semtlerine girilmiyor. Tarikat cemaatleri kol geziyor, buraları dini gettolara çevirdiniz” sözleri AKP’lileri gerdi.

TBMM Genel Kurulu’nda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hakkındaki Kanun tasarısı görüşülürken, AKP ve CHP’li milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter’in, “İstanbul tarikatların yaşadığı yer oldu. Bazı mahallerinde yürüyemezsiniz. Kökten dinci gettoların yaşadığı yer oldu. Bu gerçeği görmezden gelerek İstanbul sorununu gözardı edemezsiniz. Bazı semtlerde tarikat cemaatleri kol geziyor, bu semtlere dini gettolardan girilmiyor” sözlerine bazı AKP milletvekilleri oturdukları yerden tepki gösterdi.

-SUSTURUN ŞUNU-

AKP Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi ise, oturduğu yerden kalkarak kürsüye doğru yürümeye başladı. Çerçi, “Susturun şu kadını yoksa ben susturacağım. Bu ne biçim sözler, atma atma” daha sonra milletvekilleri araya girerek Çerçi’yi kulise çıkardı.

(ANKA) - 02.11.2007

MECLİS'TE TARTIŞMA ÇIKTI

AKP'li vekil, kadın vekilin üstüne yürüdü
 
TBMM Genel Kurulu'nda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hakkında Yasa Tasarısı'nın görüşmeleri olaylı geçti. AKP Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, "İstanbul'da dini gettolar oluştu" diyen CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in üzerine yürümek istedi. "Susturun şu kadını yoksa ben susturacağım" diye bağıran Çerçi'yi AKP'liler engellerken, CHP'liler de sert tepki gösterdi.

Tasarının 4. maddesi üzerinde konuşan Serter, şunları söyledi:

"İstanbul'da çok kültürlülükten eser kalmadığı gibi çağdaş Türk kültürü de kalmadı. İstanbul'da gettolar oluştu. Tarikat cemaatleri kol geziyor. Bu gettoların oluşumunda AKP zihniyetinin ne kadar etkili olduğunu gördük. Tarikat odaklı dini gettolar bunlar... Öyle mahalleler, semtler var ki buradan geçemezsiniz, yürüyemezsiniz Bu AKP kültür politikalarının sonucudur."

Çerçi: İftira atıyor

 'Atma atma' diye çıkışan Çerçi yerinden kalkarak, "Bu ne biçim sözler, iftira atıyor. Susturun şunu yoksa ben sustururum" diye bağırdı. Çerçi, Serter'in üzerine doğru yürümek isterken, bu sırada CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır ile bir grup CHP'li yerinden kalkarak Çerçi'ye doğru yürüdü. Çerçi ve CHP'liler, AKP ve CHP grup başkanvekilleri tarafından engellendi. Bu sırada, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Çerçi'ye "Sen Manisa'daki özel hastanende parayı götürmeye bak" diye bağırdı. CHP'li bazı milletvekilleri de AKP Milletvekili Çerçi'ye "Sus konuşma, konuşmasını öğren" dedi.

Ankara MİLLİYET - 02.11.2007

Genel Kurul'da 'İstanbul' kavgası

Meclis Genel Kurulu'nda İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmasına ilişkin proje ile ilgili yasa tasarısı tartışılırken özellikle AK Partililer ile CHP'liler arasında sert tartışmalar yaşandı. CHP'lilerin İstanbul'da tarikat odaklı gettolar oluştuğu ve kara çarşaflı kadınlar ile ilgili sözleri AK Partilileri kızdırdı. CHP'li Nur Serter, İstanbul'da çok kültürlülükten eser kalmadığını belirterek, "İstanbul'da gettolar oluştu. Bu gettoların oluşumunda AKP zihniyetinin ne kadar etkili olduğunu gördük. Tarikat odaklı gettolar bunlar... Öyle mahalleler, semtler var ki buradan geçemezsiniz, yürüyemezsiniz. Tarikat cemaatleri kol geziyor, buraları dini gettolara çevirdiniz" dedi. AK Partili İsmail Çerçi önce oturduğu yerden "atma atma" diye laf attı, daha sonra da yerinden kalkarak, "Bu ne biçim sözler, iftira atıyor. Susturun. İndirin şunu yoksa ben indireceğim" diye bağırdı. Çerçi, kürsüye doğru yürümeye başlayınca CHP'li Rasim Çakır ve bir grup CHP'li milletvekili harekete geçti. CHP'li Muharrem İnce de "Sen Manisa'daki özel hastanende parayı götürmeye bak" diye laf attı. İki partinin grup başkanvekilleri araya girerek olayın büyümesini önledi.

ANKARA - SABAH - 2 Kasım 2007

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.