ABF'den 29 Kasım Mitingine Destek

ABF'den 29 Kasım Mitingine DestekAlevi Bektaşi Federasyonu, DİSK ve KESK'in öncülüğünde 29 Kasım'da Ankara'da yapılacak...

ABF'den 29 Kasım Mitingine Destek

Alevi Bektaşi Federasyonu, DİSK ve KESK'in öncülüğünde 29 Kasım'da Ankara'da yapılacak olan “İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı; Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne katılıma ve destek çağrısında bulundu. ABF Genel Sekreteri Kazım GENÇ tarafından ABF'ye bağlı kurumlara gönderilen mesajda şu görüşlere yer verildi : 

"Emek örgütlerinden mücadele arkadaşlarımız olan DİSK ve KESK; 29 Kasım 2008 tarihinde Ankara’da “İŞSİZLİĞE, YOKSULLUĞA VE ZAMLARA KARŞI; EMEK, BARIŞ VE DEMOKRASİ MİTİNGİ” yapmayı planlamış bulunmaktadırlar.

Mitingin konusu sadece, DİSK, KESK ve bileşenlerinin sorunu olmayıp hepimizin sorunudur. Alevi toplumu; işsizlikten, yoksulluktan ve zamlardan çok etkilenmekte olup; Emek, Barış ve Demokrasi, sahip çıkmamız gereken önemli toplumsal değerlerimizdir.

09.11.2008 Tarihinde yapmış olduğumuz “Ayırımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” mitingine, Hem DİSK, hem de KESK tarafından; maddi, manevi ve kitlesel olarak önemli destekler verilmiş olup; emek örgütleri Alevi toplumun hak mücadelesinde yanımızda olduklarını göstermişlerdir.

Şimdi; Ülkemizin demokrasisinin geleceği için; Emek örgütlerinin vermekte oldukları Emek ve Barış mücadelesinde (-ki bu aynı zaman da bizim de hak mücadelemizdir.) Emek örgütlerinin yanında muhalif sesimizi yükseltmek; demokrasi ve barış istemlerimizi bir daha dile getirmek görevi; Alevi toplumuna düşmektedir.

Miting programı aşağıya çıkarılmış olup, kurumunuzun ve şubelerinizin; üyelerini mitinge davet ederek; kitlesel katılım sağlanması hususunda, gereğini rica ederiz. Saygılarımızla

Av. Kazım GENÇ
Genel Sekreter"

TARİH                            : 29 KASIM 2008 CUMARTESİ
TOPLANMA YERİ           : ANKARA HİPODROM ÖNÜ
TOPLANMA SAATİ         : 09.00
YÜRÜYÜŞ BAŞL.SAATİ : 10.00
MİTİNG ALANI               : SIHHİYE MEYDANI
MİTİNG SAATİ               : 13.00

Alevihaber.com - 23 Kasım 2008

Alevi Kurumlarından Haberleri

Osmanlı’dan bu yana en büyük Alevi kırımının adı; Dersim 38!
Avusturya devleti 'Aleviliği' tanıdı !
Bir 'Alevi Dede'si düşünün...
Müslüm Doğan'ın Aleviler içindeki karşılığı Çin'de devrilen bir çuval pirinç kadardır!
Alevi kadınlar mutfaktan çıkıp devrim yaptı