Bir 'Alevi Dede'si düşünün...

Bir 'Alevi Dede'si düşünün...

Avrupada ilk ve kendi yerine sahip olan Cemevini açık arttırma yoluyla satışa sunan sonra cenabı hak tarafından şaşırtılıp “açık arttırma yoluyla satış olmasaydı AABF nin yeri olacaktı” diyen ve bir AABF kurum başkanına sokak kabadayısı gibi saldıran...!

A+A-

Aşağıdaki yazı Esra Can Demirbilek tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Değerli Canlar Sevgili Dostlar

Bir Alevi Dedesi düşünün; Avrupada ilk ve kendi yerine sahip olan cemevini kendisinin ve yöneticilerin beceriksizliği yüzünden açık arttırma yoluyla satışa sunan, sonra cenab-ı hak tarafından şaşırtılıp “açık arttırma yoluyla satış olmasaydı AABF nin yeri olacaktı” diyen (facebookta yayınlayan) ve bu ihtimalin üçüncü kişilerin eline geçmesinden daha kötü olacağını itiraf eden bir sözde dedeyle karşı karşıyayız..

Bu acı bir olay “mazallah” ya AABF nin eline geçseydi ne olurdu? Cem Evi alevilerin yeri olurdu zaten.

AABF Halktır, AABF Alevilerdir, AABF ailedir, çatı örgütümüzdür, doğal olarak cemevide alevilerin yeridir, halkın yeridir.

Ama Bravo size ! “oh iyiki AABF bu cemevini kurtaramadı“ diyen, olmayan vicdanınızın sesini duyar gibiyim.

Günde belki 10 kere o cemevinin önünden geçiyorum sessiz, kimsesiz, ışıklar kapalı bir allahın kulu yok içimiz sızlıyor. Ama sen ve küfürbaz koron suçluluk telaşı içerindesiniz insanlara saldırmaya başladınız. Suçu şirket sahiplerine atmaya başladınız sen yargılanıyorsun kapa o çeneni biraz utanman olsun insanları bölüp parçaladın yanında duran insanların masum duygularıyla oynayıp kandırdın mahşeremi kalır sanıyorsun?

Sen yargılanıyorsun sus ta yargı karar versin! Yıllardır bizi mahkeme kapılarında süründürdünüz bir kerecikte sen git gel mahkemelere bunu zorlayan sendin.. Gelelim Muhittin Abiye yapılan saldırıya..Hiçbir yöneticimiz hiçbir canımız yalnız değildir yöneticilerimize yapılan saldırı hepimize yapılmıştır.
Bu anlamda Muhittin Başkanıma geçmiş olsun diyorum ve Başınızı eğmeyin diyorum canlar biz cem evimiz açık arttırma yoluyla satışa sunulmasın diye elimizden gelen herşeyin fazlasını yaptık bu anlamda alnımız ak başımız dik vicdanımız çok rahat..

Suçluluk telaşı içinde nereye saldıracağını şaşıran sen cenabı allah daha çok şaşırtsın seni bizden uzak ol..

Esra Can Demirbilek

.......

Yukarıda bahsedilen 'dede' etiketli kişi sokak kabadayısı modunda insanları dövmekle tehdit eden St. Piölten Cemevini iflasının bir numaralı sorumlusu Mehmet Mercan isimli şahıstır ve bu isminin karıştığı ve yukarıda yazıda 'geçmiş olsun' diye yazılan bir olay var, bu 'geçmiş olsun' mesajının ardında yatan meseleyide Alevi Haber okurlarıyla paylaşıyoruz.


Aşağıdaki yazı Muhittin Efe tarafından 2 Nisan 2022 tarihinde kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Değerli Canlar, Mehmet Mercan denen şahıs alışveriş merkezinde bana saldırdı...

Alışveriş merkezinde bir mağazada karşılaştık. Bana ters ters baktı ve sen bana sosyal medyada "soysuz" demişsin... Dışarı çık diye tehditler savurmaya ve üstüme yürümeye başladı...Bende; "kimseye soysuz demedim çek git işine!"diye çıkmıştım... Aramızda karşılıklı bağırdık...Ben "polis yardım edin ! diye bağırınca, güvenlik geldi onu dışarı çıkardı...Ve giderken; " kapıda bekliyorum!" diye tehditler savurmaya devam ederek dışarı çıkardılar..

Ben içeride biraz daha oyalandım... Çıkışa gittim. Kapıda bekliyor... Lalet şeytana deyip tekrar içeri girdim...Biraz daha oyalandım ve nihayetinde tekrar çıktım...Ve orada yine üzerime yürümeye ve dışarı çık diye tehditlerine devam etti... Dışarıda ne yapacaksan burada yap... Vuracaksın vur... Bakalım vurmak nasılmış...hareket yok...Ben onu iterek ve gözlerinin içine bakarak,. Polis yardım edin diye bağırmaya başladım ve güvenlik geldi...Bizleri uzaklaştırdı...Ben uzaklaştırıldığımda,. Tehditlerini sürdürmeye devam ediyordu. Ben Almanca konuştum..o ise Türkçe tehditlerine devam ediyordu...

Mesele budur...Adam direk sataştı... saygıyla selamlıyorum

Ït ürür kervan yürür...Biz ciddi, örgütlü ve her alanda donanımlı olarak yolumuza, inancımıza ve doğru bildiklerimize sahip çıkıp savunmaya devam ediyoruz...

 

Aşk ile
MUHİTTİN EFE

Haber: Alevi Haber Sosyal Medya - Deniz E. Kiral

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler