ADD: 'Korku imparatorluğu yaratıyorlar'

ADD: 'Korku imparatorluğu yaratıyorlar'  ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi...

ADD: 'Korku imparatorluğu yaratıyorlar' 

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ali Rıza Koca, Ergenekon soruşturmasının bugünkü son dalgasıyla ilgili, “AKP korku imparatorluğu oluşturmak istiyor. Üyelerimiz tedirgin. Üye kayıtlarında durgunluk var” dedi.

Muğla'da oturan ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ali Rıza Koca, Ergenekon soruşturmasının berrak olmadığını savundu. Koca, “Ergenekon soruşturmasını başından beri kimse anlamıyor. Her dalgada bir alanı içine alıyor. Ergenekon'un bazı noktalarında suçlular olabilir. Ancak suçlularla Cumhuriyet'i yaşatmaya çalışanlar aynı dosyada yargılanmamalı” dedi. Hukuka saygılı olduklarını belirten Koca, şunları söyledi:

“Ancak bu olay, hukukun dışına çıkıyor ve siyasi bir anlam kazanıyor. ADD ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ülke genelinde binlerce öğrenciye burs veriyor. Bugüne kadar hiçbir yöneticimiz suçlanmadı. Kamuoyunda bizi küçük düşürüyorlar. Cumhuriyet mitinglerinde hiçbir sorun olmadı. Yasadışı hiçbir etkinliğimiz olmadı.

AKP hükümeti kendi görüşünün karşısındakileri yıldırmak için çalışıyor. Bizi örgütlerle ve çetelerle aynı dosyaya koyarak toplumdaki saygınlığımızı azaltmak istiyorlar” diye konuştu. Koca, operasyonlarla birlikte ADD üyeleri arasında tedirginlik başladığını belirterek, “Üyelerimiz arasında korku yok ancak tedirginlik var. ‘Ne oluyoruz’ tedirginliği var. Her üyemizin geleceği belirsizlik içinde. Kim nerede, ne zaman nasıl götürülecek belli değil. 550 şubemizde 140 bin üyemiz var.

Üye yapamıyoruz, üye kayıtlarında durgunluk var. Korkutmak istiyorlar. AKP hükümeti, İran yönetiminden daha tehlikeli Sudi Vahabi kültürü getirmek istiyor. Toplumda korku imparatorluğu oluşturmak isteniyor. Toplumun dokusunu bozuyorlar ve ayrımcılık yapıyorlar. Toplumun dokusunu bozmak, topraklarını satmaktan daha kötü. Biz Atatürk'ün yolunda ilerleyerek onlara bu imkanı vermeyeceğiz. Bedeli neyse ödemeye de razıyız.”
 
HÜRRİYET - Ahmet BAYRAK/MUĞLA, (DHA) 13 Nisan 2009

Atatürkçülüğün kökü kazınmak isteniyor
 
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Ergenekon soruşturması kapsamında derneğin “saldırı" altında olduğunu belirterek, “Bugün kamuoyunda Ergenekon diye adlandırılan soruşturmanın yeni bir aşaması ile karşı karşıya gelmiş bulunuyoruz. Öyle görünüyor ki Atatürk düşmanları, Atatürkçülüğün kökünü kazıyana dek bu işi sürdürmek niyetindeler" açıklamasında bulundu.

ADD Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonlara yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. Açıklamada, 20.yılındaki Atatürkçü Düşünce Derneği’nin saldırıların hedefinde olduğu ifade edilerek genel başkanı, genel başkan vekili ve genel yönetim kurulu üyelerinin artık hukuk adına “hukuksuzluk" kullanılarak yıldırılmak istendiği kaydedildi.

-ADD’DEN ERGENEKON’LA İLGİLİ 3 SAPTAMA-

Ergenekon diye adlandırılan soruşturmanın yeni bir aşaması ile karşı karşıya kalındığı ifade edilen açıklamada, “Öyle görünüyor ki Atatürk düşmanları, Atatürkçülüğün kökünü kazıyana dek bu işi sürdürmek niyetindeler. Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyette bugün Atatürkçü olmak tehlikeli bir hale dönüşmüştür. Atatürkçüyseniz sabahın olmadık saatinde evinize bir kalabalık geliyor. Eviniz saatlerce hallaç pamuğu gibi didik didik ediliyor. Ondan sonra yaşınıza, mevkiinize aldırmadan oradan oraya koşturuluyorsunuz" denildi.

Gözaltı sürecinde “Atatürk düşmanı gazetelerin“ "suçları" manşetten duyurduğu vurgulanan açıklamada, şu saptamaların yapıldığı açıklandı:

Türkiye’nin en saygın, en Atatürkçü, en demokrat yasalara en saygılı insanları inanılması olanaksız suçlamalarla götürülmekte, özgürlüklerinden yoksun bırakılmaktadırlar. Bu ulus, bu halk, Atatürk sayesinde yok edilmekten kurtuldu. Devletimizi Atatürk kurdu. Atatürkçüleri hedef alan bu hareket Türkiye’yi nereye götürmek istemektedir? Bu soruyu yüksek sesle soruyoruz. Şunu belirtmekte yarar görüyoruz. Böyle giderse bu süreçten olan bitenleri alkışlayan İkinci Cumhuriyetçilerimiz de büyük olasılıkla yakalarını kurtaramayacaklardır.

Bu gidiş AB’nin de, ABD’nin de onayını almaktadır. Kapatma davasına ve başka davalara serbestçe müdahale eden bu dış güçler bu konuda hiç ses çıkartmıyorlar. ABD’de ki iktidar değişikliğine umut bağlayanlar varsa onlarda bu son gelişmelerle herhalde uyanmış olacaklardır.

Ne yazık ki Atatürk’ün kurduğu adalet cihazımız bugüne değin bu yasa dışı gidişi durduramamaktadır."

Karanlık günlerin yaşandığı kaydedilen açıklamada, gidişatın “ortaçağ karanlıklarına" doğru olduğu iddia edildi. Türkiye’nin tek kurtuluşunun Atatürkçülük olduğu belirtilen açıklamada, “Cumhuriyetten yana olan tüm siyasi partileri, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, Cumhuriyeti savunan tüm yurttaşlarımızı birlikte hareket etmeye çağırıyoruz" denildi

MİLLİYET - ANKA  - 13 Nisan 2009

Güncel Haberleri

Kendi kaleminden: Rabia Mine kimdir?
‘Bizim Yunus’ genelgesine tepki
Önlü: Dersim’in doğası talan edilirken itiraz edilmesin istiyorlar!
Diyanet: 'Kadın-erkek el ele olmasın'
Seyahat yasağı mağdurları isyan ediyor