Alevi Kurumları 19 Aralık'ta Maraş'ta

Alevi Kurumları 19 Aralık'ta Maraş'taAlevi Bektaşi Federasyonu Yönetim Kurulu, Maraş Katliamının 32. yılında Maraş'ta bir basın açıklaması...

Alevi Kurumları 19 Aralık'ta Maraş'ta

Alevi Bektaşi Federasyonu Yönetim Kurulu, Maraş Katliamının 32. yılında Maraş'ta bir basın açıklaması yaparak katliamda hayatını kaybedenleri anacak. ABF'den konuya ilişkin yapılan açıklamayı aktarıyoruz:

MARAŞ KATLİAMINI ANIYORUZ
 
Maraş Katliamı, 19 Aralık ile 26 Aralık 1978'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen Cumhuriyet tarihinin en önemli katliamlarından biridir.

Bu nedenle Maraş katliamının 32. yılını 19 ARALIK 2010 Pazar günü saat 11.00 de bir basın açıklaması ile Maraş’ta anacağız. Bütün duyarlı dostları basın açıklamasına davet ediyoruz.

Alevi Bektaşi Federasyonu
Yönetim Kurulu"

 
Alevihaber.com - 2 Aralık 2010

KURUM BAŞKANLARINA

12 Eylül 1980 Askeri darbesini yapan zihniyet 30 yıldır yaşamı Türkiye toplumuna zehir etti. Askeri darbeyi yapmak ve gerici faşist zihniyetlerini toplumsal yaşama egemen kılmak için Maraş, Malatya, Sivas ve Çorum illerimizde planlı Alevi katliamları yapıldı. Bu katliamları yapanlar ya “Yakalanamadı” veya düzmece iddianamelerle yargılanıp “Beraat etti!” 12 Eylül 1980 Askeri darbesine giden süreçte yapılan Maraş Katliamı insan hafızası, duygusu ve düşüncesi ile açıklanamaz. Katliam, devletin ve kurumlarının gözetiminde planlı, programlı yapılmıştır.

19 Aralık 2010 Pazar günü, 19/24 Aralık 1978 Tarihinde Maraş Katliamında yitirdiğimiz Canlarımızı anmak ve “Maraş Olayları Dosyasının” yeniden açılmasını talep etmek için kitlesel basın açıklaması yapacağız.

Katliam Dosyaları Açılsın, 12 Eylül Darbecileri Yargılansın!” Basın açıklamamıza katılmak için kurumunuzun gerekli çalışmaları yapmasını rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Tarih: 19 Aralık 2010

Saat :  11.30

Adres: Müftülük Meydanı/ KAHRAMANMARAŞ

Alevi Bektaşi Federasyonu

Alevi Kurumlarından Haberleri

Osmanlı’dan bu yana en büyük Alevi kırımının adı; Dersim 38!
Avusturya devleti 'Aleviliği' tanıdı !
Bir 'Alevi Dede'si düşünün...
Müslüm Doğan'ın Aleviler içindeki karşılığı Çin'de devrilen bir çuval pirinç kadardır!
Alevi kadınlar mutfaktan çıkıp devrim yaptı