'Alevi misin? Sünni misin?'

'Alevi misin? Sünni misin?'İSKİ’de İnşaat Teknikeri olarak çalışan Serin Hamzaçebi, Alevi olmasından kaynaklı müdürü...

'Alevi misin? Sünni misin?'

İSKİ’de İnşaat Teknikeri olarak çalışan Serin Hamzaçebi, Alevi olmasından kaynaklı müdürü tarafından sürgün edildi

İstanbul (15.10.2009)- ‘Kürt açılımı’, ‘Ermeni açılımı’, ‘Alevi açılımı’ ile demokrasi havarisi kesilen devletin, söz konusu açılımlarının neye tekabül ettiği yaşanan haksızlık-hukuksuzluklarla ortaya seriliyor.

Her değişen hükümetle birlikte kadrolaşmanın olduğu ülkede, AKP hükümeti ile birlikte de kadrolaşma tırmanış gösteriyor. Emekçilere yönelik baskıların yanında etnik, dini ve siyasi kimliklerine göre ayrımcılık ta uygulanıyor. Ayrımcılığa uğrayan çalışanlar keyfi bir şekilde sürgün ediliyor. Söz konusu ayrımcılık ve baskıların en belirgin yaşandığı yerlerden birisid de AKP’li belediyeler.

‘Alevi misin? Sünni misin?’

Çalışanlara yönelik ayrımcılığın ve baskının yaşandığı adres bu sefer İSKİ Genel Müdürlüğü oldu. İSKİ Büyükçekmece Şube Müdürü Erkan Yılmaz tarafından, ‘Alevi misin? Sünni misin?’ sorusuyla sık sık karşılaşan inşaat teknikeri ayrıca Tüm Bel-Sen üyesi olan Serin Hamzaçebi, kimliğinden dolayı sürgün edildi.

Serin Hamzaçebi’nin müdürü tarafından uygulanan baskı şu şekilde gelişti: 15.04.2009’da bir abonenin sorunu ile ilgili Yılmaz’ın odasına giden Hamzaçebi, konuşma sırasında Yılmaz’ın ‘Alevi misin? Sünni misin?’ sorusunu sorduğu ve Hamzeçebi’nin de soruya ‘Evet’ cevabını verdiği, sonrasında da müdürün sürekli bu soruyu sorduğu öğrenildi.

‘Başka görev yerine sürgün edileceksin’

Hamzaçebi’nin gördüğü baskıyı ve sürgün edilişini protesto etmek amacıyla İSKİ Genel Müdürlüğü önünde biraraya gelen Tüm Bel-Sen 4. No’lu Şube üyeleri basın açıklaması düzenlediler.

Üyeler adına açıklamayı yapan Tüm Bel-Sen 4. No’lu Şube Başkanı Saadet Yeyin, Hamzaçebi’nin bir dilekçeyle Yılmaz’ın sık sık şahsına  ‘Alevi misin? Sünni misin?’ sorusunu sorduğu ve her konuşmada ‘başka görev yerine sürgün edileceği’ ifadelerinin nedeni ile Yılmaz’dan şahsına bilgi verilmesini talep ettiğini söyledi.

‘Erkan Yılmaz ile ilgili İdari İşlem yapılmamıştır’

657 Sayılı DMK’nin 7 maddesini hatırlatan Yeyin, konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Madde, ‘memurlar herhangi bir siyasal parti veya kişinin yararını ve zararını amaçlayan bir davranışta bulunamazlar. Görevlerini tarafsız olarak yerine getirmek zorundadırlar’ şeklinde düzenlenmesine rağmen Erkan Yılmaz ile ilgili İdari İşlem yapılmamış, üyemiz sürgün edilmiştir.”

‘Ağustos ayında da Alevi iki işçi işten çıkarıldı’

Aynı Müdürlükte, geçtiğimiz ağustos ayında da Alevi iki işçinin çıkarıldığını hatırlatan Yeyin, son olarak, Hamzaçebi’nin sürgün kararının geri alınmasını, Müdür Erkan Yımaz’ın hakkında idari işlemlerin başlatılmasını istedi.

KAYNAK : Halkingunlugu - 15 Ekim 2009

Basında Aleviler Haberleri

Can Dündar: Aleviler tarih yazıyor!
Hilal Nesin’e sistematik saldırı
Alevi Kadınların ilk ve tek dergisi PELGÜZAR