Almanya'daki Türk Vekil Keskin: Yayıncı ve Yapımcılar Alevilerden Özür Dilemeli

Almanya'daki Türk Vekil Keskin: "Yayıncı ve Yapımcılar Alevilerden Özür Dilemeli" Sol Parti Federal Meclis milletvekili Hakkı...

Almanya'daki Türk Vekil Keskin: "Yayıncı ve Yapımcılar Alevilerden Özür Dilemeli"
 
Sol Parti Federal Meclis milletvekili Hakkı Keskin Alman televizyonu ARD'de yayınlanan "Tatort" adlı dizide çok büyük bir genelleme yapılarak Alevilerin rencide edildiğini söyledi.

Keskin, bu tür olayların basın özgürlüğünün arkasına sığınılarak yapılmasının doğru olmadığını ve Alevilerden özür dilenmesi gerektiğini ifade etti. Basın özgürlüğünün demokratik hukuk devletlerinin en önemli kazanımlarından biri olduğunu ifade eden Keskin, "Medyanın basın özgürlüğüne sığınarak olağanüstü derecede ender karşılaşılabilecek bazı konuları genelleştirip tüm topluma mal etmeye çalışması kabul edilebilir bir yaklaşım değildir.

Öte yandan, Almanya'daki Türk toplumunu Alevi - Sünni ve Türk - Kürt diye ayırt ederek yüzlerce yıldır birlikte barış içinde yaşayan insanlarımızın bazı etnik ve kültürel farklılıklarını öne çıkarak karşı karşıya getirme yönündeki yaklaşımlar gözden kaçmamaktadır." dedi. Yayınla Alevi kökenli insanlarımıza çok büyük bir haksızlık yapıldığını ifade eden Keskin, dizi yapımcılarını ve yayınlayan kurumun yetkililerini kınadığını ve Alevilerden özür dilemelerini beklediğini kaydetti. Keskin ayrıca, bundan böyle benzer yayınların yapılmayacağı konusunda da Almanyalı Türklere güvence verilmesini talep ettiğini söyledi.

CHA - 2 Ocak 2008

Basında Aleviler Haberleri

Can Dündar: Aleviler tarih yazıyor!
Hilal Nesin’e sistematik saldırı
Alevi Kadınların ilk ve tek dergisi PELGÜZAR