Bakan Çelik Alevilerin miting yapmasını istemiyor

Bakan Çelik Alevilerin miting yapmasını istemiyorANKARA - Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi sorununu mitinglerle siyasi bir boyuta taşınarak gündeme...

Bakan Çelik Alevilerin miting yapmasını istemiyor

ANKARA - Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi sorununu mitinglerle siyasi bir boyuta taşınarak gündeme getirilmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Umman Diyanet İşleri ve Evkaf Bakanı Şeyh Abdullah bin Mohamed Al-Salim’i kabul eden Bakan Çelik, gazetecilerin soruları üzerine Alevi çalıştaylarıyla ilgili çalışmaları aralık ayı itibarıyla tamamlamayı düşündüklerini söyledi. Çalıştay tutanaklarını kitap haline getireceklerini belirten Çelik, şöyle konuştu: “Yedi çalıştaydan çıkan neticeler  Bakanlar Kurulu’nda değerlendirilecek. Böylece sonuca gidilecek. Bu çok gerilere uzanan bir olay. 1400-1500 yıllık bir ihtilaftan bahsediyoruz. Bunun bir an önce, haftada, ay içinde çözümü gibi bir yaklaşımı, aceleciliği doğru bulmuyoruz. Olayların mitinglerle siyasi boyut kazanmasıyla da ilgisi yok. Kazanmasını da doğru bulmayız. Amaç sorun çözmektir, yoksa suyu bulandırmak değil.”

Radikal - 30.09.2009

Basında Aleviler Haberleri

Can Dündar: Aleviler tarih yazıyor!
Hilal Nesin’e sistematik saldırı
Alevi Kadınların ilk ve tek dergisi PELGÜZAR