Baskın Oran'a ölüm tehdidi

Baskın Oran'a ölüm tehdidiAkın Birdal'a suikast girişiminde bulunan Türk İntikam Tugayları Agos ve Radikal İki yazarı Baskın Oran'ı...

Baskın Oran'a ölüm tehdidi

Akın Birdal'a suikast girişiminde bulunan Türk İntikam Tugayları Agos ve Radikal İki yazarı Baskın Oran'ı ölümle tehdit etti: Hrant'dan sonra yeni hedef Baskın Oran olacaktır

ANKARA - İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı olduğu dönemde Akın Birdal'a suikast girişiminde bulunan Türk İntikam Tugayları(TİT) adlı örgüt, Agos Gazetesi yazarlarında Prof. Dr.Baskın Oran'ı ölümle tehdit etti. Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra çok sayıda tehdit alan Agos Gazetesi'ne TİT imzası taşıyan bir e-mail, 'sanane banane' rumuzuyla "

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy4549 = 'zerkama' + '@';

addy4549 = addy4549 + 'hotmail' + '.' + 'com';

var addy_text4549 = 'zerkama' + '@' + 'hotmail' + '.' + 'com';

( '' );

4549 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

" adresinden gönderildi.

30 Mayıs'ta gönderilen mailde "Hrant'dan sonra yeni hedef Baskın Oran olacaktır. O pislik de ortadan kaldırılacaktır. Ermeni p..leri biz olduğumuz sürece rahat uyuyamıyacaklar" denildi.

Tehdit üzerine Oran, dün avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, Oran'ın ırkçı söylemleri kullananların hedefi haline geldiği belirtilerek, ilk defa 'bir terör örgütü olan ve adı, cinayet, bombalama ve tehditlerle anılan Türk İntikam Tugayı imzalı maille yaşamına yönelik ciddi bir tehdit almıştır' denildi.

TİT'in pek çok terör eylemi yaptığı, son olarak Diyarbakır'da 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan durağa yapılan bombalı saldırıyı üstlendiği belirtilen suç duyurusunda, Akın Birdal'ın uğradığı silahlı saldırının da aynı örgüt tarafından gerçekleştirildiği hatırlatıldı. Oran, ölümle tehdit suçunun cezasının 3 ila 6 ay arasında sınırlı olduğunu kaydederek "Bu türden tehdit olayları beraatla sonuçlandıkça, ölüm tehditlerin ve cinayetlerin arkası kesilmeyecektir. Bu çok az bir ceza. Korkunun ecele faydası yok. Tehditlerden korkup yazılarımı yazmaktan fikirlerimi söylemekten vazgeçmeyeceğim" dedi.

MESUT HASAN BENLİ
RADİKAL - 5 Haziran 2008

Güncel Haberleri

Kendi kaleminden: Rabia Mine kimdir?
‘Bizim Yunus’ genelgesine tepki
Önlü: Dersim’in doğası talan edilirken itiraz edilmesin istiyorlar!
Diyanet: 'Kadın-erkek el ele olmasın'
Seyahat yasağı mağdurları isyan ediyor