"Bir öğrenciye Aleviliğin kolları ile ilgili ödev verdiniz mi?"

"Bir öğrenciye Aleviliğin kolları ile ilgili ödev verdiniz mi?"Dersimiz ihbar! Bergama’da öğretmenlere soruşturma açıldı....

"Bir öğrenciye Aleviliğin kolları ile ilgili ödev verdiniz mi?"

Dersimiz ihbar!

Bergama’da öğretmenlere soruşturma açıldı. Konferans salonunda toplanan öğrencilere, öğretmenleriyle ilgili akıl almaz sorular soruldu

Eğitim öğretim yılı başında soruşturmayla karşılaşan farklı okullarda görevli on iki Eğitim Sen üyesine yönelik soruşturma Bakanlık Müfettişlerince adeta “linç” teşvikine dönüştürüldü.

Bergama Cumhuriyet Lisesi’nde okulun konferans salonuna toplanan 50 civarında öğrenciden öğretmenleri ile ilgili hazırlanan soru kağıtlarını doldurmaları istendi. Benzer bir uygulama da Bergama Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Okulun yaklaşık 50 öğrencisini konferans salonuna toplayan müfettişler gazetemizin okulda okunması başta olmak üzere, “Evrimden Aleviliğe, bölücü eylemlerden sendikal eylemlere kadar” çok sayıda akıl almaz soru sordu.

Daha önce İzmir İl Milli Eğitim müfettişlerince başlatılan soruşturmayla ilgili Eğitim Sen Bergama Temsilciliği, görevlendirilen müfettişlere ve isimsiz verildiği bildirilen şikayet dilekçelerine itiraz etmişti. Bunu üzerine il müfettişleri şikayetçilerin, tanıkların ve birkaç öğrencinin ifadesini almıştı. Suçlanan öğretmenlerden yalnızca birinin ifadesi alındıktan sonra dosya bakanlığa gönderilmişti.

Bakanlık müfettişlerinin ise okullarda çok sayıda öğrencinin ifadesine başvurarak öğretmenleri adeta suçlu gibi gösterdiği öğrenildi.

Skandal sorular

Bergama Cumhuriyet Lisesi’nde 40-50 civarında öğrenciden öğretmenleri ile ilgili hazırlanan soru kağıtlarını doldurmaları istendi. Benzer bir uygulama da Bergama Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi’nde yapıldı.

İşte öğrencilere sorulan skandal sorular:

* Öğretmeniniz sınıfta bölücü başı ve bölücü örgütün propagandasını yapıyor mu?

* Evrensel gazetesini size zorla satıyor, abone yapıyor mu?

* Sürekli sevk alarak sendikal ve siyasi eylemlere katılıyor, eğitim öğretimi aksatıyor ve sizi de eylemlere çağırıyor mu?

* Evrim teorisinden bahsederek din karşıtı propaganda yapıyor mu? gibi sorular sorularak bildiklerinin kağıda yazılması istendi.

Cumhuriyet Lisesi’nde bazı öğrencilerin öğretmenleri hakkındaki suçlamalara tepki gösterdiği, bazı öğrencilerin de kendi aralarında, “Bizim öğretmen bölücüymüş” dedikleri öğrenildi. Cumhuriyet Lisesi’nde bir öğrencinin müfettişlerin odasına girerek öğretmenlerine iftira atıldığını söylemesi üzerine müfettişlerin “Seninle daha sonra özel olarak tekrar görüşeceğiz” dedikleri ancak tekrar görüşmeden okuldan ayrıldıkları öğrenildi.

Gazetemizi sordular

Dört öğretmenin suçlandığı Ticaret Meslek Lisesi’nde ise daha önce il müfettişleri tarafından ifadesi alınan tek öğretmene önceki sorulara ek olarak yeni soruların sorulduğu bildirildi.

İşte öğretmene sorulan sorular:

* ‘Evrimin ışığıyla aydınlatılmadıkça, biyolojide hiçbir şey bir anlam ifade etmez’ sözünü sınıfta tahtaya yazdınız mı?

* Bir öğrenciye Aleviliğin kolları ile ilgili ödev verdiniz mi?

* Öğretmenler odasında öğretmenlere Evrensel gazetesi verdiniz mi? gibi soruşturma dosyasında olmayan soruların sorulduğu öğrenildi.

MHP’li başkan okuldaydı

Öğretmen müfettişlere ifade verirken MHP Bergama Belediye Başkanı adayı Özkan Karadiken’in bir öğrenci velisi ile birlikte okulda olduğu ve idarecilerle görüştüğü bildirildi. Soruşturmanın siyasi bir saldırıya dönüştürüldüğünü belirten Eğitim Sen üyeleri ise tüm soruşturma dosyasını isteyeceklerini ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatacaklarını kaydettiler.

KAYNAK : Bergama/EVRENSEL - 18 Ocak 2009

Basında Aleviler Haberleri

Can Dündar: Aleviler tarih yazıyor!
Hilal Nesin’e sistematik saldırı
Alevi Kadınların ilk ve tek dergisi PELGÜZAR