Cem Vakfı ne yapmaya çalışıyor?

Cem Vakfı iftarda birlik mesajı verdi   Cem Vakfı Sivas Şubesi'nin düzenlediği, Vali Veysel Dalmaz ve çok sayıda bürokratın...

Cem Vakfı iftarda birlik mesajı verdi 
 
Cem Vakfı Sivas Şubesi'nin düzenlediği, Vali Veysel Dalmaz ve çok sayıda bürokratın hazır bulunduğu iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajı verildi. 

Farklı görüş ve düşüncede çok sayıda kişiyi biraraya getiren iftar yemeği, bu sene açılışı yapılan Cem Vakfı Kültür Merkezi'nde verildi. Yemek sonrası bir konuşma yapan Vakıf Başkanı Ali Rıza Kaçan, Sivas üzerine hala bazı oyunlar oynanmaya çalışıldığını ifade etti. Herşeye rağmen birlik ve beraberlik içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Kaçan, vakıf olarak bu konuda üzerlerine düşen görevi yapacaklarını belirtti. 

Kaçan, "Geçmişte ilimizde bazı oyunlar oynanmıştır. Halen de benzer oyunlar devam ediyor. Huzur, sevgi, hoşgörü ve barış içerisinde yaşamak için üzerimize düşen birlik ve beraberliği hep birlikte sağlayacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Ramazan'ın birleştiriciliğine değinen Sivas Valisi Veysel Dalmaz da, Cem Vakfı'nın Sivas'ın birlik ve beraberliğinin temel taşı olduğunu söyledi.

Kentteki farklılıkları bir zenginlik olarak gördüklerini ifade eden Dalmaz, sevgiyi, hoşgörüyü sadece sözde değil özünde de benimseyen bir yapıda olunması gerektiğini vurguladı. Göstermelik hoşgörü fikirlerine veya sevgiye ihtiyaç duymadıklarını belirten Dalmaz, şöyle dedi:

"Kalbinizde içinizde gönlünüzde birlik ve beraberliğe yol bulabiliyorsanız en güzel olan sizsiniz. Bugün gönlü sevgi ve bütünlükte bir olan insanlarla beraber olmanın kıvancını yaşıyoruz. Sivas'ta bu birlik ve beraberliği her manada görüyoruz. Sivas kültürler geçidinin odak noktası olacak."

Yaklaşık 300 kişinin iftar açtığı yemekte Vali Dalmaz'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Zafer Ataman, İl Müftüsü Mustafa Balık, TCDD Sivas 4. Bölge Müdürü İlhan Kelek, İl Kültür Müdürü Kadir Pürlü ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de hazır bulundu.

ZAMAN - 05 Ekim 2007, Cuma

 

İlgili Haberler

Basında Aleviler Haberleri

Can Dündar: Aleviler tarih yazıyor!
Hilal Nesin’e sistematik saldırı
Alevi Kadınların ilk ve tek dergisi PELGÜZAR