Deniz Gezmiş'i kendi bahçende ansan bile suç!

Deniz Gezmiş'i kendi bahçende ansan bile suç!Karahan’ın etkinlikten dolayı beş yıl hapsi isteniyor.İSTANBUL - Türkiye Komünist...

Deniz Gezmiş'i kendi bahçende ansan bile suç!

Karahan’ın etkinlikten dolayı beş yıl hapsi isteniyor.

İSTANBUL - Türkiye Komünist Partisi’ne bağlı (TKP) Muğla Nâzım Kültürevi, 12 Mart Muhtırası’ndan sonra 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın ölüm yılıdönümünde bir anma etkinliği düzenledi. TKP ile aynı binadaki kültürevinin giriş kapısına duyurular asılmıştı. Polisin savcıya aktardığına göre, duyuruda belirtilen saatte kültürevinde 30-35 kişi toplanmış, Yurtsever Cephe Muğla Sözcüsü Ayhan Karahan ile Muğla Üniversitesi’nden Ekin Yağmur Yıldız birer konuşma yapmıştı.

Muğla Cumhuriyet Savcısı Şenol Çuğun’a göre, kültürevinin bahçesinde yapılan bu etkinlik, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na ‘aykırı’ydı! İlanlara basılan üç gençlik liderinin fotoğrafı da ‘suçu ve suçluyu övmek’ anlamına geliyordu. İki sanığa ilk ‘suçtan’ üçer yıla, TCK’nin 215. maddesini ihlaldense ikişer yıla kadar hapis cezası istemiyle 29 Temmuz’da dava açıldı. İlk duruşma, 20 Kasım’da Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Ayhan Karahan, “Kendi binamızda yaptık anmayı. Hangi derneğe, partiye kendi binasındaki kapalı toplantısından dolayı dava açılmıştır? Böyle bir davanın Türkiye’de benzeri yok” dedi.

İSMAİL SAYMAZ / RADİKAL - 20.09.2008

Güncel Haberleri

Kendi kaleminden: Rabia Mine kimdir?
‘Bizim Yunus’ genelgesine tepki
Önlü: Dersim’in doğası talan edilirken itiraz edilmesin istiyorlar!
Diyanet: 'Kadın-erkek el ele olmasın'
Seyahat yasağı mağdurları isyan ediyor