Genç : Alevilerin Sorunları Parlamentoda çözülür

Genç : Alevilerin Sorunları Parlamentoda çözülürGenç, hükümetin Alevi Çalıştay’ıyla, Alevilerin talepleriyle...

Genç : Alevilerin Sorunları Parlamentoda çözülür

Genç, hükümetin Alevi Çalıştay’ıyla, Alevilerin talepleriyle alay ettiğini ve işi sulandırdığını belirterek “Eğer Alevilerle ilgili ciddi bir düzenleme yapmak istiyorlarsa getirsinler parlamentoda konuşalım” dedi.

Genç Meclis’te düzenlediği basın toplantısında yarın yapılacak Alevi Çalıştay’ıyla ilgili Devlet Bakanı Faruk Çelik’in kendisine de davet ettiğini belirterek “Ancak daha sonra Alevilikle ilgisi olmayan kişilerin de davet edildiğini öğrendik” dedi. Çalıştay’a Kahramanmaraş katliamı sanıklarından Ökkeş Şendiller’in de davet edilmesine tepki gösteren Genç, hükümeti Alevilerle ve milletle alay etmekle, Alevilerin taleplerini sulandırmakla suçladı. Genç, hükümetin Alevilerle ilgili ciddi bir düzenleme yapmak istiyorsa parlamento zeminine getirmesini ve bu durumda destek vereceğini söyledi. Alevilerin temel taleplerinin Cemevlerinin ibadet yeri sayılması, Madımak Oteli’nin müze yapılması ve zorunlu din derslerinin kaldırılması olduğunu ifade eden Genç, “AKP hiçbir konuda bu devleti yönetecek bilgiye, kapasiteye sahip değil. Memleketi iç savaşa götürüyor. Alevileri aşağılamak gibi bir amaç güdüyor” dedi.

-SAYIŞTAY'IN ANKARA VE İSTANBUL BELEDİYELERİNE İLİŞKİN DENETİMİ-

Bütçe görüşmelerinde Sayıştay’la ilgili sorduğu soruya gelen yanıtı da okudu. Sayıştay’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili yaptığı incelemeleri sorduğunu ifade eden Genç verilen yanıtta ise İstanbul ve Ankara Belediyelerinin 2005 yılından bu yana denetlendiğinin kaydedildiğini ifade etti. Sayıştay’dan verilen yanıtta ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılında 1 milyar 151 milyon 919 bin 228 TL’sinin sorgulandığı ve bunun 701 milyon 574 bin 744 TL’sinin tahsil edilemeyen gelirlerden, 143 milyon 572 bin 524’ünün de tahsil edilemeyen kişi borçlarından oluştuğu kaydedildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ise 2007 yılında sorgulanan miktarının 847 milyon 77 bin 629 TL olduğu, 2008 yılına ilişkin de denetime devam edildiği belirtildi.

-“DTP’LİLER BÜYÜK HATA YAPIYOR”-

Genç, Sayıştay’ın da AKP tarafından ele geçirildiğini ve bağımsız bir hesap mahkemesi olmadığını söyledi. Gökçek ve Topbaş’ın belediyenin paralarını keyiflerince harcadığını savunan Genç, bütçe görüşmeleri sırasında Başbakan Erdoğan’ın Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’i “Siz mi susturacaksınız ben mi susturayım” şeklindeki uyarısını da hatırlatarak “Meclis Başkanı olgun olgun oturuyor. Ben olsam yerimden kalkar ‘buyur Tayyip Bey sen yönet’ derdim.” diye konuştu. Muş’taki olaylara ilişkin bir soru üzerine Kamer Genç, bu olayların hükümetin istifası anlamına geldiğini, ülkenin iç kavgaya sürüklendiğini söyledi. Güvenlik kurumlarının iş yapamaz hale getirildiğini ifade eden Genç “Bu memleketi sokağa düşürmenin anlamı yok.” dedi. Genç, DTP’lilerin istifa kararlarının da büyük hata olduğunu ifade ederek “Gelip parlamento zemininde siyaset yapmaları lazım” diye konuştu.
 
Vatan - ANKA - 16 Aralık 2009

Basında Aleviler Haberleri

Can Dündar: Aleviler tarih yazıyor!
Hilal Nesin’e sistematik saldırı
Alevi Kadınların ilk ve tek dergisi PELGÜZAR