Hunharca Katledilen Minik Nur Cemevinden uğurlandı

Hunharca Katledilen Minik Nur Cemevinden uğurlandıZara bugün ayaktaydı!Sivas’in Zara ilçesinde başı ezilerek öldürülen 12 yaşındaki...

Hunharca Katledilen Minik Nur Cemevinden uğurlandı

Zara bugün ayaktaydı!

Sivas’in Zara ilçesinde başı ezilerek öldürülen 12 yaşındaki öğrencinin cenaze töreninde 3 bin kişi yürüdü

SİVAS'ın Zara İlçesi'nde başı ezilerek öldürülen 12 yaşındaki Nur Şen'in cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. Cemevinden mezarlığa kadar olan 5 kilometrelik yolu yürüyen yaklaşık 3 bin kişi “Katil bulunsun, idam edilsin” diye slogan attı.

İlçe merkezindeki Gazi İlköğretim Okulu 7'inci sınıfta okuyan Ali ve Neziha Şen çiftinin 3 çocuğundan ikincisi olan Nur Şen dün okul çıkışında kursa katıldıktan sonra evine dönmedi. Yenicami Mahallesi, Suşehri yolu Kaledibi Mevkii'nde oturan ailesi, kızlarının eve gelmemesi üzerine polise haber verdi. Polis ekipleri ailesi ve ilçe halkının katılımıyla gece geç saatlere kadar küçük kızı aradı. Sabah saatlerinde Suşehri yolu yakınlarındaki arazide, küçük kızın önce etrafa dağılmış kitapları, daha sonra cesedi bir kişinin ihbarı sonucu bulundu. Güvenlik güçlerince yapılan incelemede, evine 300 metre uzaklıkta bulunan Nur Şen'in başına taşla vurularak öldürüldüğü belirlendi. Şen'in yarı çıplak halde bulunması tecavüz şüphesi uyandırdı.

Hastanede yapılan otopsi işlemi ardından küçük kızın cenazesi bugün Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Ankara Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Zara Şubesi'ndeki Cemevinde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Zara Belediye Başkanvekili Hasan Horan, ailesi, yakınları ve ilçe sakinleri katıldı. Tören ardından belediyenin cenaze aracına konulan Nur Şen'in tabutunun ardından yaklaşık 3 bin kişi yürüdü. Genç kız ve kadınların da çoğunlukta olduğu kalabalık ilçe merkezinden 5 kilometre uzaklıkta bulunan mezarlığa kadar yürüdü. Özellikle genç kızların yürüyüş sırasında sık sık, ‘Katil bulunsun, idam edilsin', ‘Susma sustukça sıra bize gelecek', ‘Zara katili barındırma' sloganlarını attı. Kalabalığın yürüyüşü nedeni ile Sivas-Suşehri yolu bir süre tek taraflı olarak araç trafiğine kapandı. Mezarlıkta araçtan indirilerek omuzlara alınan küçük kızın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. Mezarlıktaki defin işlemine İlçe Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü de katıldı.

Zaman zaman kent dışında inşaat işçiliği yapan babası Ali Şen, küçük kızının toprağa verilişi sırasında baygınlık geçirdi. Mezarlıkta bulunan yakınları tarafından kucaklanan Ali Şen, ambulansa götürülerek tedavi edildi. Cenazenin toprağa verilişi sırasında gözyaşları sel oldu. Küçük kızın okul arkadaşları da mezarı başında uzun süre ağladı.

Nur Şen'i başını ezerek öldüren kişi veya kişilerin belirlenmesi için kapsamlı araştırma başlatıldı. Sivas Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı cinayet bürosu ekipleri ilçede kamp kurdu. Polisler, küçük kızın okul sonrasında kimlerle görüştüğünü belirlemeye çalışıyor. Bugün ekipler olay yerinde yeniden inceleme yaparak ipucu aradı.

Eraydın AYTEKİN- Kaan GÜZEL/SİVAS
KAYNAK : RADİKAL - 1 Kasım 2008

Güncel Haberleri

Kendi kaleminden: Rabia Mine kimdir?
‘Bizim Yunus’ genelgesine tepki
Önlü: Dersim’in doğası talan edilirken itiraz edilmesin istiyorlar!
Diyanet: 'Kadın-erkek el ele olmasın'
Seyahat yasağı mağdurları isyan ediyor