İbrahim Ergin: ''Geleneksel Alevilik diyerek öğretisini bozanların maskesi düşmüştür''

AABF İnanç Kurulu Başkanı Şiacı Müslim Kaya kısa bir süre evvel Almanya Darmstadt'ta katıldığı bir panelde Sosyolog İbrahim Ergin'e iftira atmıştı. İbrahim Ergin konuyla ilgili sosyal medya hesabından bazı açıklamalarda bulunarak cevap hakkını kullandı.

Aleviliği özgün yapısından koparıp İslamcı bir temele oturtmayı kendine görev addeden AABF İnanç Kurulu Başkanı Müslim Kaya kısa bir süre önce Almanya Darmstadt'ta katıldığı bir panelde Sosyolog İbrahim Ergin'e söylemediği sözler üzerinden iftira atıp, diplomasının bile olmadığını iddia etmişti. Müslim Kaya lafta da olsa kullandığı DEDE kimliğini bir yana bırakıp, yıllarca Alevilere İslamcı gericilerin yaptığı hakaret ve iftiralara benzer bir mizaç ve üslupla, tüm çalışmaları Alevilik üzerine olan Alevi bir yazarın kendi ceddine "Mumsöndü Yapıyorlar" dedi iddiasında bulunabilecek kadar alçalması üzerine; İbrahim Ergin konuyla ilgili sosyal medya hesabından bazı açıklamalarda bulunarak cevap hakkını kullandı.

Sosyolog İbrahim Ergin açıklamasının Müslim Kaya'yı kasdettiği iddia edilen kısmında ''İNANÇ ÖNDERİ OLARAK GÖRÜNEN DİLİ ÇATAL AYRIŞTIRMACI, ÖZDEN KOPMUŞ, ÖĞRETİDEN BİHABER BİR KISIM DEDELERİN ÖNDERLİK EDİP CANLARI ŞİACI MOLLALARIN ÖNÜNE YEM EDEN ANLAYIŞI KINIYORUM.'' dedi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendisini hedef gösteren eski Komünist, yeni Şiacı Almanya Alevi İnanç Kurulu Başkanı sıfatını taşıyan ama adeta Alevi Diyanet İşleri Başkanı gibi çalışan Müslim Kaya'ya net bir dille cevap verdi.

Paylaşım yoğun ilgi görürken, paylaşımda Müslim Kaya'nın mikro milliyetçi, kan kutsayıcı, İran Şia sevdası birçok okur tarafından sert bir dille eleştirilip İbrahim Ergin'e desteklerini belirttiler.

Şiacı kafaya hizmet eden ve Irak ve İran turları düzenleyen Almanya Darmstadt Cemevi panelinde kendi kurumu AABK'yı hedef alır açıklamalarına AABF ve AABK çevresinin sessiz kalması ise seçimlerde bu mikro milliyetçi, şiacı çevreleri OY İÇİN yedeklerinde tutma taktiği olarak değerlendirildi.

Paylaşımı altında gelen destek mesajlarını ve sorulan soruları cevaplayan Sosyolog İbrahim Ergin bir okurun '' Çözüm nedir İbrahim hoca.... Söylemlerin kusursuz... Çözümü tartışmaya açmalısın '' sorusunu şu şekilde cevapladı;

İbrahim Ergin: ''İçimizde ocak adına dedelik yapan bir kısım satılmış dedelerin aleviliği İran molla rejimine bağlama arzusu. Yapmamız gereken içimizden bunları temizlemek, alevi Kızılbaş öğretiyi İslam Şii Caferi Sünni ÖĞRETİDEN temizlemek, gerçek öğretiyle buluşturmak.''

Açıklamalarında Alevi kurum yöneticilerine de seslenen İbrahim Ergin ''Bizlerin önünü kesip itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Önemli olan kurum başkanlarına sesleniyorum kime sahip çıkacaksınız. Şiacı molla anlayışın temsilcisine mi yoksa gerçeklere hu diyenlere mi. Korkmayın açıkça karşılarına çıkın geçit vermeyin.. '' dedi ve açıklamalarının devamında '' geleneksel alevilik diyerek içeriğini öğretisini bozan boşaltan bu yapı bugün maskesi düşmüştür.. '' dedi.

Gelen destek mesajlarının birinde Batuhan Ekinci isimli okur ''Müslim kaya, İzzettin Doğan, Fermani Altun, Reha Çamuroğlu daha niceleri bu yola bu çağda ihanet ettiler ediyorlar. Üzülme biz seni de biliriz bu semeri Şiacı İran ve Araplarca vurulmuşları da... Unutma ki yol oğlunu da kızını da tanır haini de bilir zamanı gelince onların esamesi bile okunmaz'' diyerek İbrahim Ergin'e destek oldu.

İbrahim Ergin'in ''ALEVİLİK KENDİNE ÖZGÜ BİR İNANÇTIR. YANINDA YÖRESİNDE İÇİNDE İSLAM YOKTUR'' açıklaması büyük destek gördü.

İlgili Haberler

Alevi Haber Haberleri

Alevilik ve Kızılbaşlık
"Alevi ocakzadeler siz Evladı Resulsunuz, Seyitsiniz" diyerek kandırılmışlardır
HEDEP Vekili 'fırıldak' Celal Fırat'tan Tolga Sağ'a HEDEP kıyağı
Cemevleri nasıl 'Yemevlerine' dönüştü?