Kadıköyde kitlesel GSS karşıtı eylem!

Kadıköy'de protesto (VİDEO)Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik protesto edildi.Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık...

Kadıköy'de protesto (VİDEO)

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik protesto edildi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören tasarı, DİSK, KESK ve Türk-İş'e bağlı sendika üyelerince Kadıköy'de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinikleri önünde toplanan grup, yasa tasarısını protesto eden pankart ve dövizler açarak çeşitli sloganlar attı. Daha sonra Tıbbiye Caddesi'ne çıkan grup, Kadıköy İskele Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü.

Burada, grup adına bir basın açıklaması okuyan KESK Dönem Sözcüsü Dursun Yıldız, sağlık harcamalarının hızla artmasına rağmen sorunların henüz çözülmediğini söyledi.

Devlet hastanelerindeki kuyrukların halen devam ettiğini, özel hastanelere giden vatandaşların ise binlerce lira ek ücret ödemek zorunda kaldığını öne süren Yıldız, şunları kaydetti:

''Karlı çıkanlar sadece ilaç tekelleri ve özel sağlık sektörü oluyor. Sağlık hizmetinin her aşamasında sınırlama, katkı payı ve prim sistemi getirilip herkese ek sağlık vergisi konuyor. Genel bütçe faize, ranta harcanırken, devletin tüm vatandaşlarına sunmakla yükümlü olduğu sosyal haklar bütçeye yük olarak yansıtılıyor. Oysa bu bütçenin yüzde 83'ü bizlerden toplanan vergilerle oluşturuluyor.''

Hükümetin tasarıyla kazanılmış hakları elden almaya çalıştığını, işverenler üstündeki istihdam yükünü azaltmak amacıyla işçinin kıdem tazminatı hakkını da ortadan kaldırmaya çalıştığını iddia eden Yıldız, getirilen değişikliklerin hiçbirinin, çalışanların haklarını hiçbir şekilde iyileştirmediğini söyledi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin de katıldığı eylem, açıklamanın ardından sona erdi.

GERÇEK GÜNDEM - 28 Şubat 2008

Güncel Haberleri

Kendi kaleminden: Rabia Mine kimdir?
‘Bizim Yunus’ genelgesine tepki
Önlü: Dersim’in doğası talan edilirken itiraz edilmesin istiyorlar!
Diyanet: 'Kadın-erkek el ele olmasın'
Seyahat yasağı mağdurları isyan ediyor