Madımak Oteli'nin Kamulaştırılmasında Fiyat Anlaşmazlığı Sürüyor

Madımak Oteli'nin Kamulaştırılmasında Fiyat Anlaşmazlığı SürüyorSivas'ta 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların...

Madımak Oteli'nin Kamulaştırılmasında Fiyat Anlaşmazlığı Sürüyor

Sivas'ta 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların yaşandığı Madımak Oteli'nin kamulaştırılmasına yönelik ilk mahkeme görüldü. Bilir kişiler tarafından mahkemeye sunulan 5 milyon 162 bin liralık fiyata otel sahipleri avukatının itiraz etmesi üzerine mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

17 yıl önce 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal'ı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerde Madımak Oteli'nde çıkan yangında aralarında otel görevlileri ve turistlerin de bulunduğu toplam 35 kişi hayatını kaybetmişti. Alevi-Sünni çatışması olarak lanse edilen olay sonrası Aleviler Madımak Oteli'nin müze yapılmasını talep etmiş Sivas kamuoyu ise bu düşünceye karşı çıkmıştı. Hükumetin Alevi Çalıştayı kapsamında 24 Şubat'ta Sivas'ta düzenlediği toplantıda sivil toplum örgütü temsilcileri otelin kütüphane yapılmak üzere kamulaştırılmasını istemişti. Hükumet de bu yönde karar alarak otelin kamulaştırılması için çalışma başlattı.

Otel için devlet son olarak 4,5 milyon lira önerdi ve bu parayı il özel idare bütçesine aktardı. Ancak otel sahipleri 12 milyon lirada diretince kamulaştırma bedeli mahkemeye taşındı. Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından belirlenen bilir kişi çalışmalarını tamamlayarak kamulaştırma bedelini belirledi. Bugün görülen ilk davada bilir kişinin otel için belirlediği 5 milyon 162 bin liralık önerisi konuşuldu. Fiyatı düşük bulan otel sahiplerini avukatı Oktay Özberk, itiraz etti. Mahkeme heyeti de konuyu değerlendirmek ve yeniden incelemek üzere mahkemeyi 23 Kasım 2010 tarihine erteledi.

Haber50.com - CHA - Sivas - 12 Ekim 2010

Basında Aleviler Haberleri

Can Dündar: Aleviler tarih yazıyor!
Hilal Nesin’e sistematik saldırı
Alevi Kadınların ilk ve tek dergisi PELGÜZAR