Madımak Oteli'nin "marka değeri" artmış!

Madımak Oteli'nin "marka değeri" artmış!Alevi örgütlerinin müze yapılması için kampanyalar düzenlediği Madımak...

Madımak Oteli'nin "marka değeri" artmış!

Alevi örgütlerinin müze yapılması için kampanyalar düzenlediği Madımak Oteli satışa çıkarıldı. Satış ilanında, aydınların yakılarak katledildiği otelin “marka değerini artırdığı” ifadesi yer aldı.

soL (HABER MERKEZİ) Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te gericiler tarafından yakılarak 33 aydının katledildiği Madımak Oteli satışa çıkarıldı. Otelin satışıyla ilgili olarak “www.hurriyetemlak.com” sitesine verilen ilanda, 9 milyon 950 bin avro fiyat biçilen otelin “her gün artan marka değeri”nden söz edilmesi dikkat çekti.

Ermaks Gayrimenkul firması aracılığıyla satışa çıkarılan, "2 yıldızlı" olduğu ve "Eski Belediye Sokak Numara 2’de faaliyet gösteren 5 katlı 44 odalı 80 yataklı" olduğu belirtilen otel için, ilanda şu ifadelere yer verildi:
 
Madımak Oteli, günümüzde, her gün artan marka değeri ile dikkati çekmektedir. Son derece merkezi yerleşimi ile bulunduğu lokasyon, Sivas ilimizin tam kalbinde yer almaktadır. Gerek bina olarak sahip olduğu yapısal durumu ve mevki, gerekse ruhsatı itibarıyla, düşünülebilecek her türlü projeye elverişli olan bu değerli gayrimenkul, yeni sahibini beklemektedir.”
 
İlanda ayrıca "tesis tipi" otel olarak belirtilen binanın 2 bin 100 metrekare kapalı alanı bulunduğu, iskanın alındığı, kat mülkiyeti tapulu olduğu ve takas yapılamayacağı bilgisi yer aldı.
 
Ermaks Gayrimenkul görevlileri, mal sahiplerinin satış isteği üzerine ilanın 4 gün önce verildiğini, şu ana kadar ciddi bir teklifin gilmediğini söyledi.

SOL HABER - 21 Mart 2009

Basında Aleviler Haberleri

Can Dündar: Aleviler tarih yazıyor!
Hilal Nesin’e sistematik saldırı
Alevi Kadınların ilk ve tek dergisi PELGÜZAR