Mahirleri ben ihbar etmedim

Mahirleri ben ihbar etmedim Tokat’ta, Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldüğü evin sahibi, dönemin Kızıldere muhtarı Emrullah...

Mahirleri ben ihbar etmedim
 
Tokat’ta, Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldüğü evin sahibi, dönemin Kızıldere muhtarı Emrullah Aslan, 78’liler Derneği’nin düzenlediği seminere katıldı.

’Hatırla Sevgili’ dizisinde yansıtıldığı gibi ihbarcı olmadığını söyleyen 80 yaşındaki Aslan, o günü şöyle anlattı: "Mahirler’e ’Teslim olalım’ dedim; kendimden onları ayrı tutmadım. Mahir suçum olmadığını evden ayrılabileceğimi söyledi. Ben de ailemi alıp çıktım. Mahir evin çatısına çıkarak, ’Mehmetçikler, biz size kurşun sıkmak istemiyoruz’ dedi. Keskin bir nişancı, Mahir’i vurdu."

KÜRKÇÜ VURDU İDDİASI

Kendisinin de üç yıl hapis yattığını söyleyen ve "Bizde ihbarcılık yoktur. Şerefimle oynandı" diyen Aslan, Çayan ve dokuz arkadaşını, çatışmada ağır yaralanan, aynı gruptan Ertuğrul Kürkçü’nün vurduğunu da iddia etti. Dinleyenlerin tepkileri üzerine Aslan’ın torunu, dedesinin, kendisini ihbarcı gibi gösteren Kürkçü’ye kızgın olduğu için böyle konuştuğunu söyledi.
 
Seyit ERÇİÇEK/İSTANBUL
HÜRRİYET - 31 Mart 2008

Tarih Haberleri

Aleviler Pavlikan kökenli mi?
"Balgat Katliamı" sanığının sırrı
Alevi Danişmend Devleti
Pir Sultan Abdal’ın katlini vacip kılan resmi gerekçeler